Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pupovac: 'Presuda Martiću pojačat će vjeru u pravnu državu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komentirajući presudu čelniku tzv. RS Krajine Milanu Martiću, potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke i njezin zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac je izrazio olakšanje što je do te presude došlo, te uvjerenje kako će ona ojačati vjeru u u pravnu državu.

'Martić je sa srpske strane simbolizirao politiku progona, ubojstava i razaranja, i mi Srbi u Hrvatskoj imamo interesa da se s tom politikom, ne samo raskrsti, nego i da svi oni koji su s Martićem sudjelovali u realizaciji te politike budu i sankcionirani', izjavio je Pupovac.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ratni invalidi Doktor "liječio" mrtve ljude, a račune za to slao gradu: "Radilo se o osjetljivoj populaciji" Slika nije dostupna I dalje šute SDSS-ovci bježali od novinara kako ne bi komentirali presudu generalima

Dodao je kako 'onima koji to nisu činili i koje je Martić svojom
politikom zatvorio u vojni logor i na kraju isporučio politici
egzodusa, želimo da na miru mogu živjeti u svojoj zemlji i da se u miru u nju mogu vratiti'.

Ocijenio je i da Martiću izrečena kazna od 35 godina zatvora pokazuje želju međunarodnih institucija i hrvatske politike da se 'po prvi puta u razdoblju modernih europskih nacija sankcionira ljude koji su se odlučili da politiku etničkog čišćenja prakticiraju kao sredstvo u razrješavanju međuetničkih nesporazuma'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene