Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ spreman za lokalne izbore

Jandroković: Puna potpora HDZ-a Plenkoviću vezano uz izbor povjerenika za Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković rekao je u ponedjeljak da je predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković dobio jednoglasnu potporu vlade Predsjedništva i Nacionalnog vijeća vezano uz izbor izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljak, a na sjednicama tih stranačkih tijela razgovaralo se i o predstojećim lokalnim izborima

"Plenković nas je izvijestio o današnjoj odluci o odabiru povjerenika za Agrokor. On i vlada su dobili jednoglasnu potporu za tu politiku, smatramo da je to jedini ispravan i mogući potez koji će osigurati stabilnost Agrokora i radnih mjesta te osigurati poziciju dobavljača", rekao je Jandroković nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ivan Penava i Andrej Plenković Navodno tajno snimljeno Plenković snimljen kako vrijeđa Penavu i Most? "Moja baba pokojna bi tako mogla biti gradonačelnica Vukovara... Most - to su bolesnici"

Istaknuo je da je HDZ vrlo dobro pripremljen za svibanjske lokalne izbore, a u tijeku su završne pripreme vezane uz predizbornu kampanju.

"Definirali smo naše kandidate za župane, gradonačelnike i načelnike, a uskoro ćemo definirati njihove zamjenike i liste", kazao je.

HDZ će biti pobjednik izbora i osvojiti najveći broj županija, gradova i općina

Jandroković je ustvrdio i kako u HDZ-u s velikim optimizmom gledaju na predstojeće izbore, očekuju da će HDZ biti pobjednik te osvojiti najveći broj gradova, općina i županija. Posebno su, kaže, koncentrirani na velike i srednje velike gradove.

Na novinarski upit demantirao je da je Agrokor bio tema sastanka s kineskom delegacijom u središnjici stranke prije početka sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća. "To je bio redoviti posjet vladajuće kineske stranke koja održava kontakte s svim hrvatskim strankama", kazao je.

Taj je sastanak, dodao je, bio dogovoren puno ranije i nema nikakve veze s Agrokorom, već su razgovarali o bilateralnim pitanjima, o unapređenju multilateralne suradnje te suradnje u gospodarstvu i turizmu, za što je kineska strana, ustvrdio je, pokazala poseban interes.

"Svake godine 120 milijuna Kineza odlazi u druge zemlje, a u Hrvatsku ih dolazi nešto više od 120 tisuća. Tu postoji ogroman prostor i vjerujemo da ćemo tu imati velike iskorake", poručio je. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene