Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže besplatno školovanje

Studenti ponovno krenuli u blokade fakulteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studenti su izjavili da borbu za besplatno obrazovanje nastavljaju radi budućih naraštaja.

Studenti pulskog Sveučilišta 'Jurja Dobrile', koji su danas počeli blokadu nastave, u izjavi za novinare naglasili su da se borba za pravo na besplatno obrazovanje, gradnju doma i blagovaonice te standardizaciju bolonjskog procesa, započeta još u početku ove godine, nastavlja i radi budućih naraštaja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Ono što tražimo, radi čega vodimo i vodit ćemo ovu borbu dok je i ne dobijemo, jest zakonski osigurano potpuno javno financirano obrazovanje na svim razinama zaključno s poslijediplomskim studijem', poručili su predstavnici Nezavisne studentske inicijative, dodavši kako ih je u blokadi podupro i Studentski zbor pulskog Sveučilišta. Upitavš se jesu li uistinu ravnopravni u ovom društvu i imaju li svi jednake mogućnosti da 'koračaju istim stazama, kako to nalaže Ustav', zaključili su: 'Ne smijemo i nećemo dopustiti da se igraju našim pravima, da se obrazovanje komercijalizira ili postane elitizam koji će biti dostupan i omogućen samo probranim pojedincima.'

>> Studenti opet kreću u blokadu fakulteta

'Ako je vjerovati uvjerenjima onih koji se zalažu za 'društvo znanja', znanje bi trebalo biti jedna od najvećih vrjednota suvremenog društva. Ipak, znanje se u današnje vrijeme uopće posebno ne cijeni, jer mu je pravo na spoznaju već odavno oduzeto', poručili su pulski studenti. Dodali su kako se znanje i obrazovanje, koliko god to bilo čudno, nisu više cilj, nego 'sredstvo koje ne zahtijeva nikakva daljnja promišljanja, sve dokle se da opravdati kao sredstvo". Inače, kako je odlučeno u petak na izvanrednom plenumu, na pulskom sveučilištu moći će se održavati jedino ispiti prema zakazanim terminima, u nazočnosti redarske službe, ali ne i kolokviji.

I zagrebački studenti odlučili se za blokadu

Studenti Filiozofskog fakulteta u Zagrebu na plenumu oko 15 sati izglasali su blokadu. Prema proljetnom modelu, blokiraju nastavu, kolokvije i ispite. Većina profesora i studenata mirno je prekinula nastavu i napustila predavaonice. Na sutrašnjem plenumu studenti će odlučiti o daljnjoj blokadi.

Podržavate li novu studentsku blokadu?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene