Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv Milinovića

Pulmolozi: Ne želimo spajanje Joradnovca i Rebra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko pulmološko društvo protivi se najavi spajanja zagrebačkih bolnica Klinike za plućne bolesti Jordanovac i Kliničkog bolničkog centra Rebro.

Smatraju da će se time smanjiti mogućnost kvalitetne pomoći najtežim pacijentima. U bolnici Jordanovac zamjeraju ministru Darku Milinoviću što ih o spajanju nije obavijestio i pitao za mišljenje. Konferenciju za novinare došlo je podržati i osoblje bolnice. 'Bojimo se da nećemo možda više tako biti sposobni u takvom zahvatu i takvim opsezima dijagnosticirati i liječiti bolesnike, koji se sada liječe na klinici', smatra Neven Miculinić iz Hrvatskog pulmološkog društva.

Pročitajte i ovo Uspjeh hrvatskog znanstvenika u istraživanju halucinacija - 1 Želi uključiti FER, Vrapče... Otkriće našeg mladog znanstvenika o kojem pišu svjetski mediji: "Lakše je pomoći teško oboljelima kad imate alat" Obnova poliklinike na Šalati - 3 Čeka se obnova Bazen ispred rendgena: Poliklinika na Šalati čeka obnovu još od potresa - "To je na sramotu svih"

'Ovo je prešlo svaku granicu. Ne mogu shvatiti da mi zadnji doznajemo da se pripajamo KBC Rebro. Ajmo biti iskreni. Pa tu fali ono nešto što bi svaki čovjek trebao od kuće donijeti', kaže Ljubo Pavelić, ravnatelj Klinike za plućne bolesti. Dok ministar odbija kritike, na Jordanovcu strahuju da će spajanje pacijentima donijeti nekvalitetniju uslugu. Jasno je da će se pojedini odjeli i usluge zbog blizine dviju bolnica ukinuti. 'I sad možete si misliti kako će to izgledati kad izvadim krv, onda moram nositi na Rebro da mi on napravi pretragu. Mislim da je to suludo, moram tako reći i grubo reći', smatra Pavelić.

U dogovorima o premještanju pacijenata za sada nema problema, ali već za mjesec i pol kada bi spajanje trebalo zaživjeti u praksi moglo bi biti. Jordanovac je zatrpan pozivima drugih centara koji ne znaju kamo će ubuduće slati pacijente. Mnogo nedoumica za sve, samo ne za ministra. A dok Jordanovac diže bunu, ravnatelj Rebra mudro šuti i sve češće u goste poziva ministra. I borba za čelna mjesta bolnica kojih će po novom biti znatno manje očito je počela.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene