Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Puljić: Izbore u HDZ-u nije bilo moguće lažirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik izbornog povjerenstva na 7. općem saboru HDZ-a 2002. i 9. općem saboru HDZ-a 2004. Zvonimir Puljić rekao je izrazio je nezadovoljstvo i uvrijeđenost potvorama bivših HDZ-ovaca Ivana Drmića i Branimira Glavaša da su izbori na tim HDZ-ovim saborima bili lažirani.

"Ivo Sanader je na 7. saboru HDZ-a pobijedio jer smo uspjeli osigurati nemogućnost lažiranja. Ja sam bio predsjednik svih izbornih povjerenstava na oba sabora koje spominje Drmić, a on i Glavaš nisu bili ni članovi povjerenstva", kazao je Puljić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dao dodatne informacije Saborski zastupnik Drmić bio na obavijesnom razgovoru Slika nije dostupna Poruka iz stranke HDSSB nije iznenađen zbog uhićenja, i dalje stoje iza Glavaša

Dodao je da je uz to bio i predsjednik povjerenstva koje je na 7. saboru brojilo glasove za izbor predsjednika stranke te da su u tom povjerenstvu pola članova bili s Pašalićeve, a pola sa Sanaderove strane. 

"U prebrojavanju krađa je jednostavno bila nemoguća, a pri glasovanju osigurali smo i uložili velik napor da stvorimo sigurne uvjete, pa su tvrdnje Ivana Drmića potpuno neistinite", ustvrdio je Puljić, dodavši kako su svemu nazočili i promatrači obaju kandidata.

"Uostalom, povjerenstva su potpisala listu i tako potvrdila da je sve u redu. Dakle, Drmić u potpunosti laže, a on nije bio ni u jednom izbornom povjerenstvu", ustvrdio je Puljić. 

Po njegovim riječima, Drmić mu je pomagao kao i deseci drugih iz Mladeži HDZ-a, "ali kao manualni radnik". Postavljali smo panoe, napravili izborna mjesta i nosili stolove i stolice. To je sve u čemu je Drmić pomagao na izborima, dodao je.

Tim tvrdnjama uvrijeđen sam i osobno, ali prije svega zbog činjenice da se tako blati HDZ koji ne lažira izbore i to je promjena što se dogodila na 7. saboru na kojem smo se riješili onih koji su upravo na to računali. Isto je bilo u Rijeci na 9. saboru gdje Drmić spletkari u vezi s Hebrangom, ustvrdio je Puljić.

"Ali ako nekog državni odvjetnik Mladen Bajić treba pozvati zbog tih optužaba, ja mu se prijavljujem osobno jer ja odgovaram za sve ono što se zbivalo u glasovanju i brojenju glasova", kazao je Puljić.

Na novinarski upit što je Glavaš bio na 7. saboru, Puljić je
odgovorio da je on zapravo organizirao zaštitare, a o sigurnosti sabora brinuo se Marijan Benko čije je ime bilo prijavljeno policiji. 

Na upit drži li današnju presicu po naputku, zanijekao je, rekavši da ju je sazvao samoinicijativno jer je shvatio da ne može kao predsjednik izbornih povjerenstava na oba sabora šutjeti i, kako je kazao, baviti se gradskom komunalom, dok mu se tako blati stranka. 

Optužbe odbacuje i osječko-baranjski HDZ

Osječko-baranjski županijski odbor HDZ-a odbacio je tvrdnje saborskog zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića o navodnu lažiranju izbora na 7. i 9. saboru HDZ-a te smatra kako su to "laži i politička podmetanja".

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Tomislav Ivić u današnjem priopćenju za javnost ističe kako "razloge tim podvalama i lažima treba tražiti u panici u HDSSB-u zbog poraza autonomaške politike".

"Žalosno je što se Ivan Drmić i Vladimir Šišljagić, zastupnici u
najvišem hrvatskom predstavničkom tijelu, spuštaju ispod razine osnovne ljudske kulture. To su očajnici koji po svaku cijenu žele nanijeti štetu ugledu HDZ-a, a županijski se HDZ ponosi činjenicom da za takve spletkare i kvazipolitičare više nema mjesta u stranci", napominje Ivić.

Dodaje kako je "očito riječ o trećerazrednim polaznicima koji su diplomirali na političkoj akademiji Branimira Glavaša te njihovu osobnu strahu da će uskoro potpuno nestati s hrvatske političke scene".

"HDZ Osječko-baranjske županije čvrsto vjeruje u stranačko vodstvo i Vladu premijera Ive Sanadera, a HDZ nikada nije bio jači i jedinstveniji u svojoj namjeri da pokrene Hrvatsku prema Europskoj uniji i euroatlantskim integracijama", navodi se, među ostalim, u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene