Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitka HBK

Puljić čestitao Uskrs Josipoviću: 'Želim Vama i obitelji blagoslovljene blagdane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zadarski nadbiskup Želimir Puljić zahvalio je predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću na uskrsnoj čestitci te mu je čestitao Uskrs, izvijestio je danas Tiskovni ured HBK.

"Zahvaljujem Vam na uskrsnoj čestitci i dobrim željama koje ste uputili meni osobno i svim vjernicima Katoličke crkve u Hrvatskoj. Time ste očitovali poštovanje vjernicima koji Uskrs slave kao najveći kršćanski blagdan, uskrsnuće Spasitelja našega Isusa Krista.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Za primirje Nadbiskup Puljić traži prekid medijske prepirke o zdravstvenom odgoju Slika nije dostupna 'Kršio ljudska prava' Kaptol traži od Josipovića da povuče odlikovanje Dragi Hedlu

>> Bozanić: Ne gajimo ispraznu nadu da će nam netko drugi čudesno riješiti probleme

Njegovo, naime, uskrsnuće temeljni je događaj naše vjere iz kojega crpimo nadu, te u tom svjetlu prepoznajemo i smisao života na ovoj zemlji. Uskrsnuli nas k tomu nadahnjuje ljubiti Boga nadasve i bližnjega svoga kao samoga sebe. Isusovi se sljedbenici u tom vidu trude na osobit način očitovati i promicati dobrotu, milosrđe i solidarnost prema svima, posebice onima koji su najugroženiji.

Molim Uskrsnuloga Gospodina neka i ovih blagdana nadahnjuje naše ljude u ostvarivanju spomenutih vrjednota kako bi se širilo ozračje nade u našem društvu, sumornim vremenima i lošim prognozama usprkos.

S tim mislima, poštovani gospodine Predsjedniče, Vama, Vašoj obitelji i Vašim suradnicima želim blagoslovljene uskrsne blagdane“, navodi predsjednik HBK mons. Želimir Puljić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene