Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

'Nije se bojala'

FOTO: Puljane 'pozdravljala' sredozemna medvjedica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U subotu ujutro je prolaznike u uvali Mornar, u Puli, iznenadio rado viđen gost – sredozemna medvjedica.

Na naš redakcijski mail stigla je fotografija sredozemne medvjedice koju nam je je poslao jedan čitatelj. U telefonskom razgovoru nam je kazao kako su fotografiju u subotu ujutro, šetajući pored uvale Mornar u Puli, snimili njegovi poznanici.

VIDEO Nije ni primijetio da pliva pored sredozemne medvjedice

'Kazali su da je medvjedica bila vrlo mirna te da se nije plašila prolaznika, čak im je pozirala. Neko vrijeme se zadržala na istom mjestu, a onda se vratila u more i plivala uz obalu', ispričao nam je čitatelj te dodao kako je vjerojatno tražila mjesto da se skloni od nevremena.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore" Spašavanje kod Pule Filmski prizori Drama kod Pule: Iz prevrnute jedrilice spašeno pet osoba, dvoje zarobljenih u trupu broda spašavali ronioci

Sredozemna medvjedica jedan je od najugroženijih morskih sisavaca te vjerojatno najrjeđi tuljan na svijetu. U Jadranskom moru je poznata od najstarijih vremena, pa su joj različiti narodi i autori nadjenuli i različita imena kao dalmatinska medvjedica, jadranska medvjedica, morski fratar i morski čovik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene