Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pula: Odgođen početak suđenja Nevenki Mesić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početak suđenja Nevenki Mesić, bivšoj predsjednici Upravnog vijeća Doma za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja "Rovinjsko sunce", zakazan za danas na Županijskom sudu u Puli odgođen je za 22. srpnja.

Predsjednik sudskog vijeća Damir Krpan odgodio je suđenje Nevenki Mesić, koju optužnica podignuta koncem prošle godine tereti za zlouporabu položaja i ovlasti, jer optuženica, sukladno zakonu, sudski poziv nije primila osam dana prije glavne sudske rasprave.

Pročitajte i ovo Kazna za parkiranje Pula 15 eura Bizaran slučaj u Puli: Županijski tužitelj pod istragom zbog kazne za parkiranje Slika nije dostupna Nevenki Mesić određen jednomjesečni pritvor i pokrenuta istraga

Nevenka Mesić se se s odvjetnicom Doris Koštom, pojavila u sudnici kako joj se ne bi pripisalo da izbjegava suđenje. Međutim, pozvala se na pravo da odgodi početak glavne sudske rasprave, jer poziv nije primila, budući se nalazi na bolničkom liječenju. O tomu je odvjetnica Košta priložila sucu Krpanu liječničku potvrdu.

Sudac je uvažio zahtjev odvjetnice Košte da se suđenje zakaže po okončanju liječenja njezine branjenice, te bi se glavna sudska rasprava trebala održati od 22. do 25. srpnja

Početkom prošle godine štićenice "Rovinjskog sunca" putem medija su optužile Nevenku Mesić za zlostavljanje, zakidanje u hrani i higijenskim potreptšinama, katastrofalne higijensko-sanitarne uvjete, da bi potom krim- policija, porezna inspekcija i inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi utvrdili niz nepravilnosti u radu te ustanove, poput korištenja novca namjenjenog štićenicima za privatne potrebe Nevenk Mesić.

Uhićena je 2. srpnja prošle godine u Zagrebu, a nakon jednomjesečnog pritvora u pulskom zatvoru puštena je da se brani sa slobode. Iako se po prvoj verziji optužnice, teretila za zlouporabu položaja i ovlasti za razdoblje od 2003. do 2006. te pribavljanje protupravne imovinske koristi od 525 tisuća kuna, u konačnici se optužuje za zlouporabu položaja i ovlasti i prisvajanje 65 tisuća kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene