Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Petnaest autobusa

Pula: Mirni prosvjed autobusima ‘Briona’

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolonom od petnaestak autobusa koji su izašli na najprometnije ulice grada Pule održan je mirni prosvjed pulske tvrtke ‘Brioni’.

Prosvjed je organiziran zbog, kako navode u tvrtki, ‘nezakonitog rada gradske uprave koja je gotovo preko noći nezakonito i bez najave izmijenila prometnu regulaciju na dijelu Šijanske ceste gdje se ulazi u poslovni krug Briona’.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Srbiji Ženu (69) udario kotač koji je otpao s autobusa, prikovao ju je za ogradu: Umrla je Gradonačelnik Pule Filip Zoričić krivotvoreni potpis Gradonačelnik Pule: "Predsjednica Gradskog vijeća više nema moju podršku, vrijeme je za izbore"

Premda se očekivalo da će kolona autobusa ‘Briona’, obljepljeni transparentima protiv pulske gradske uprave, stvoriti gužve na pulskim ulicama, osim kraćih zastoja na najfrekventnijim raskrižjima do toga nije došlo jer su djelatnici prometne policije pratili autobuse i pritom regulirali promet.

Direktor tvrtke ‘Brioni’ Ante Kvasina na konferenciji za novinare održanoj nakon prosvjeda ukazao je na, po njemu, nezakonite radnje gradske uprave istaknuvši kako je nova regulacija prometa na Šijanskoj cesti, odnosno kod ulaza u poslovni krug Brioni nezakonita te kako je izvedena bez ijedne suglasnosti’. Naime, drži Kvasina, osim što je nezakonita, preregulacija prometa ugrožava poslovanje Briona te dovodi u pitanje egzistenciju zaposlenika.

‘Da je nova regulacija apsurdna dokazuje podatak da autobusi, primjerice oni za Medulin moraju prvo izaći na obilaznicu, doći na raskrižje s ulicom 43. istarske brigade koje je svakodnevno zakrčeno, potom na kružni tok pa centrom grada dalje’ - naglasio je Kvasina dodavši kako se time dodatno opterećuje promet dok tvrtka ‘Brioni’ plaća dodatne kilometre. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene