Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema onečišćenja mora

Pula: Kod Savudrije potonula talijanska jahta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska jahta 'Felica', duga oko 17 metara potonula je sinoć oko 20,30 sati na oko pet nautičkih milja zapadno od rta Savudrija, a svih osam članova posade sa splavi za spašavanje spasio je hrvatski ribarski brod 'Zanestra', izvijestila je jutros glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marina Halužan.

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje dobila je jučer oko 20,07 sati dojavu da na oko tri nautičke milje od Umaga tone jahta nakon čega je na to mjesto isplovila brodica Lučke ispostave Umag. Svi članovi posade - talijanski državljani prešli su s tonuće jahte na splav za spašavanje s koje ih je nedugo nakon toga spasio ribarski brod 'Zanestra' koji se bio u blizini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Imala detaljan plan Zapalila jahtu svom bivšem poslovnom partneru, ali nije znala ključnu informaciju Jahta - 5 Pravna bitka Luksuzna jahta blokirana u Hrvatskoj ide na aukciju? Predsjednik oprezan: "Ako je to ukrajinsko, to treba dati Ukrajini"

Oko 21 sat brodolomce je preuzela brodica Lučke ispostave Umag i sat kasnije ih dovezla u Umag, nakon čega su smješteni u hotel.

Prema prvim izjavama zapovjednika jahte jučer su isplovili iz Novigrada prema Lignanu te su u jednome trenutku osjetili udarac, a potom je jahta počela primati vodu.

Tijekom dana svi članovi posade bit će ispitani u Lučkoj ispostavi Umag, a mjesto ove pomorske nesreće obići će djelatnici Lučke kapetanije Pula s obzirom da se na jahti ima oko tisuću litara dizelskoga goriva. Za sada nema onečišćenja mora. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene