448517
448517
448517
448517
448517

Pula: IDS i ISU potpisali Sporazum o suradnji na parlamentarnim izborima

  • , 31.08.2016., 11:51
  • Autor:
  • komentara

Sporazum o podršci i suradnji na izborima potpisali su predsjednik IDS-a

 
 
 
 
Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)
Boris Miletić (Foto: Dusko Marusic/PIXSELL)

i predsjednik ISU-a Zdenko Pliško. Njime se koalicija IDS-PGS-RI obvezuje pružati potporu umirovljenicima na nacionalnoj, odnosno parlamentarnoj razini.

Sporazum o podršci i suradnji na izborima za Hrvatski sabor potpisali su u srijedu u Puli predsjednik Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić i predsjednik Istarske stranke umirovljenika (ISU) Zdenko Pliško, sporazum je rezultat dugogodišnje uspješne suradnje a njime se, kako je rečeno, "koalicija IDS-PGS-RI obvezuje pružati potporu umirovljenicima na nacionalnoj, odnosno parlamentarnoj razini".

"Sporazum se temelji na programskoj osnovi, jer je poznato da ISU snažno podupire naš program kao i naše temeljne vrijednosti poput antifašizma, suživota i multikulturalnosti. U razgovoru s predstavnicima te stranke utvrdili smo da je u ovome kratkom mandatu u Saboru, koalicija IDS-PGS-RI opravdala povjerenje istarskih umirovljenika, a današnjim sporazumom koalicija se obvezuje da će nastaviti brinuti o potrebama umirovljenika i dodatno raditi na unaprjeđenju kvalitete njihovog života". Miletić smatra kako bi s više novca županija, gradovi i općine mogli učiniti još više na unaprjeđenju životnoga standarda umirovljenika.

Zato će se, najavio je Miletić, koalicija IDS-PGS-RI nastaviti boriti za decentralizaciju, te podsjetio da IDS i ISU njeguju dugogodišnju uspješnu suradnju u Istri zahvaljujući kojoj su ostvarili mnoge akcije kojima su konkretno unaprijedili život umirovljenika. S tim u vezi, predsjednik IDS-a izdvojio je programe poput "Pomoć u kući", volontiranje putem Sindikata umirovljenika, dnevni boravak za umirovljenike, županijski Savjet za umirovljenike, gerontološki centar u Puli te brojne čitaonice za umirovljenike diljem Istre.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško ustvrdio je kako je Istra najjača i najrazvijenija regija u Hrvatskoj koja umirovljenicima nudi daleko bolje standarde nego bilo koja druga hrvatska regija i kontinuirano radi na unapređenju istih a umirovljenicima je, kako je rekao, "IDS jamstvo da će se tako nastaviti".

"ISU se svakodnevno zauzima i radi na ravnopravnom uključivanju umirovljenika u politička zbivanja na ovim prostorima, i to je ono gdje nam IDS pomaže", poručio je Pliško. Dodao je da s IDS-om surađuju već dugo godina i ocijenio kako je ta suradnja uvijek bila iznimno uspješna te su ostvareni brojni programi, odnosno inicijative i mjere, a zahvajlujući njima, i bolji životni standard umirovljenika u Istri. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se