Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet normaliziran

Zatvorene dionice autoceste i lokalnih prometnica: Puknuo dalekovod, prevrnula se ralica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog puknuća vodova od dalekovoda koji su pali na kolnik, za sav promet bila je zatvorena dionica autoceste Rijeka-Zagreb.

Ako imate zanimljivih fotografija i snimki nevremena, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr, ali pazite da se nikako ne izlažete opasnosti.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ulaz u tunel Objavio HAC Povećava se dopuštena brzina na nekim dionicama autoceste, pogledajte za koliko

Zbog puknuća dalekovoda za sav promet bila je zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo 2 i Kikovica u smjeru Rijeke, a od Kikovice do Delnica u smjeru Zagreba. Vozila su se od čvora Bosiljevo 2 preusmjeravala autocestom A1 preko Žute Lokve i dalje preko Senja (D8) do Rijeke, i obrnuto, izvijestio je HAK. Za lokalno stanovništvo dozvoljen je bio promet na dionici Bosiljevo 2-Delnice u oba smjera.

Nešto nakon podneva s ceste je uklonjen odlomljeni dalekovod, a promet je normaliziran.

Sljemenska cesta ponovno je otvorena za promet, nakon što se jutros na njoj prevrnua ralica. Zimska služba oko podneva uklonila je ralicu s ceste.

U riječkom HEP-u rekli su kako je oko 9 sati na teren izašlo deset ekipa, a bez struje je ostalo oko 75 posto kućanstava.

FOTO: Okovani ledom, ceste 'zatvorila' polomljena stabla

Na većini cesta kolnici su mokri i skliski, a zbog ledene kiše koja povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj hrvatskoj, te većem dijelu unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

U istočnoj Slavoniji i Gorskom kotaru mjestimice pada slab snijeg, dok u Lici, Hrvatskom primorju i Gorskom kotaru mjestimice ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Bosiljeva 2. Mogući su odroni zemlje i kamenja.

Zbog ledene kiše obustavljen je željeznički promet na ruti Ogulin-Rijeka, a dio putnika smješten je u Delnicama, dio u Vratima pokraj Fužina. Zaustavljen je i promet na staroj cesti Gornje Jelenje - Spač zbog ledene kiše.

Za sav su promet zatvoreni i granični prijelazi Prezid i Zamost u Gorskom kotaru. Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, jakog i olujnog juga u prekidu je trajektna linija Valbiska-Lopar i katamaranska Novalja-Rab-Rijeka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene