Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema zagađenja vodotoka

Puknuće cijevi kod Siska naftom onečistilo 400 kvadrata zemljišta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog puknuća priključnog naftovoda u blizini Strušca, mjesta u Sisačko-moslavačkoj županiji, iscurila su dva prostorna metra nafte te je onečišćeno oko 400 četvornih metara zemljišta.

Ina-Industrija nafte izvijestila je danas kako je puknuće priključnog naftovoda primijećeno 6. siječnja navečer, a čišćenje je počelo 7. siječnja ujutro i trebalo bi trajati desetak dana. Onečišćenje neće utjecati na vodotoke te nema opasnosti od njihova zagađenja. O onečišćenju su obaviještene mjerodavne službe, navodi u priopćenju Ina-Industrija nafte.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Bušenje Jadrana - 1 ODGOVOR NA PAD ISPORUKE Jadran kao rudnik plina? Ina planira izbušiti 11 novih bušotina. Još jedna zemlja ima isti odgovor na energetsku krizu

>> Ina otkrila novo naftno polje

Državna uprava za zaštitu i spašavanje priopćila je danas popodne da je Županijski centar 112 u Sisku jučer oko devet sati od građanina primio dojavu o onečišćenju privatne livade naftom u Strušcu, u blizini Popovače. Županijski centar 112 o tome je obavijestio inspektoricu zaštite okoliša.

Naftaplin je inspektorici potvrdio da je naftovod puknuo 6. siječnja. Nafta se razlila po privatnoj livadi i onečistila oko 400 metara četvornih zemljišta. Djelatnici Naftaplina izvukli su nafte koliko su mogli budući da je riječ o močvarnom području, a čekali su da se zemljište malo prosuši.

Na teren je jučer stigla inspektorica zaštite okoliša. Čišćenje, u kojem sudjeluju radnici Naftaplina i tvrtka AEKS, još traje. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene