Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve ekipe na terenu

Pucnjava u srednjoj školi u Floridi: Ubijeno najmanje 17 osoba, mnoštvo ozlijeđenih, napadač uhićen - "Čuo sam pucnjeve i sakrio se ispod stola"

Pucnjava na Floridi (Screnshot AFP)
Pucnjava na Floridi (Screnshot AFP)
Aktualno Galerija +0 Pucnjava na Floridi (Screnshot AFP) Galerija 1/1 >>
Sedamnaest osoba, djece i odraslih, ubijeno je na Valentinovo u srednjoj školi na jugoistoku Floride gdje je 19-godišnjak pucao iz poluautomatske puške sijući paniku među učenicima, nakon čega se predao policiji.

U pucnjavi u srednjoj školi u mjestu Parkland na jugu Floride ubijeno je najmanje 17 osoba, a u bolnicu je zasad prebačeno 16-ero ozlijeđenih, javlja CNN.

Pročitajte i ovo Policija je okružila trgovački centar u Sydneyju - 4 Napadač upucan FOTO/VIDEO Preminula mama koju je manijak u šoping-centru izbo zajedno s bebom Incident u Chicagu incident u Chicagu VIDEO Policija zaustavila muškarca jer nije bio vezan, a onda je počela drama: Ispalili su prema njemu 96 metaka za 41 sekundu

Ured lokalnog šerifa potvrdio je kako je napadač, Nicolas Cruz(19) uhićen i kako je bivši učenik iste škole. Iz iste je izbačen zbog disciplinskih razloga. Cruz se predao policiji nedugo poslije napada u mjestu blizu Coral Springsa, rekao je šerif okruga Browarda, Scott Israel.

Oružje kojim je napad izvršen je AR-15.

Na licu mjesta nalaze se brojne policijske i ekipe hitne pomoći.

Kako prikazuju snimke lokalnih televizijskih postaja, policija je učenike izvela iz škole.

"Mislili smo da je vatrogasna vježba"

Majka jedne od učenice za CNN je kazala kako joj je kći cijelo vrijeme slala SMS poruke te je uspjela pobjeći i sakriti se u obližnjem supermarketu.

"U početku smo mislili da je riječ o prevari, bilo je apsolutno strašno", kazala je majka učenice.

Jedan od svjedoka ispričao je kako su isprva mislili da je riječ o vatrogasnoj vježbi.

"Mislili smo da je to pa nitko nije bio nervozan. No onda se počelo govoriti da je riječ o pucnjavi, tada su svi počeli trčati", ispričao je jedan svjedok.

Učenik Michael Katz za ABC je kazao kako su čuli buku koja je zvučala poput kamiona čistoće.

"Potom se čulo 'bum, bum, bum' i začuo sam vriskove te se sakrio ispod stola profesora", kaže Katz kojeg je policija izvela iz škole.

Jedan od učenika smatra da se događaj mogao predvidjeti. "Nicolas Cruz (napadač), često je nosio pištolje u školu u pokazuvao ih učenicima. Moglo se pretpostaviti da će se dogoditi ovakvo nešto", govori učenik.

Istražitelji vjeruju kako je osumnjičeni aktivirao požarni alarm kako bi privukao ljude i usmrtio veći broj osoba.

Mjesto nesreće, Parkland, je prošle godine proglašeno kao najsigurnije mjesto na Floridi.

Ućenik Nicholas Coke rekao je da je Cruz bio "samotnjak" koji je prije nekoliko mjeseci napustio školu i nakon majčine smrti se preselio na sjever države. Navodno je prošao i vojnu obuku, doznaje se od izvora u Pentagonu koji ne navode pojedinosti.

Trump: "Nitko se ne bi trebao osjećati nesigurno u školama"

Putem Twittera se javio i američki predsjednik Donald Trump te kao i njegova supruga Melania poručio kako su njegove "misli i molitve s unesrećenima". Dodao je kako se nitko ne bi trebao osjećati nesigurno u američkim školama. Napisao je kako je razgovarao s guvernerom Floride Rickom Scottom koji će uskoro doći na mjesto događaja te aktivno surađuju s policijskim snagama. (Hina/D.I.)

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene