Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pucanjem iz mačkula i misnim slavljem počeo alkarski dan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pucanjem iz mačkula i budnicom gradske glazbe i misnim slavljem u Sinju je jutros obilježen početak svečanog alkarskog dana.

Procesiju i svetu misu na tvrđavi Grad pred nekoliko stotina vjernika alkara i alkarskih momaka predvodio je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, a nakon toga blagoslovio je novi kip Gospe Sinjske, rad akademskog kipara Jože Marinovića. Tako je počela velika sedmogodišnja priprema za obilježavanje 300. obljetnice čudesne obrane grada Sinja 1715. godine.

Pročitajte i ovo Učionica - 1 Nova školska godina Počinje škola, sve je spremno: Roditeljima će dvije stvari biti od velike pomoći, a uskoro su opet - praznici Slika nije dostupna I Ivica Perić odustao od ovogodišnje Sinjske alke

Na današnju Alku nakon 12 sati se očekuje dolazak visokih gostiju i uzvanika, a među njima predsjednika Vlade, Sabora te drugih osoba iz javnog odnosno političkog, vjerskog i sportskog života Hrvatske kao i neki veleposlanici drugih zemalja u Republici Hrvatskoj.

U 15.30 sati vojvoda Ivan Čikara obavit će prijem za sve goste i uzvanike među kojima je i izaslanik predsjednika Republike i pokrovitelja alke Stjepana Mesića general pukovnik Mladen Kruljac, a nakon toga slijedi smotra alkarske povorke koja će potom ulicama grada otići put trkališta i od 17 sati počet će nadmetanje za slavodobitnika 293. alke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene