Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potvrđena mu kazna

'Ptujski Fritzl' će uskoro na izdržavanje kazne!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pravomoćno osuđeni slovenski pedofil mirno je godinama živio u Hrvatskoj, u selu Strug kod Ludbrega. Osuđen je na 11 godina zatvora zbog sustavnog silovanja i zlostavljanja pokćerke.

Slovencima je trebalo čak šest godina da pošalju zahtjev da kaznu izdržava u Hrvatskoj. Kako Dnevnik Nove TV doznaje, Županijski sud u Varaždinu potvrdio mu je kaznu zatvora i uskoro će biti upućen na izdržavanje kazne.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević Afera odijela Sud odbio prijedlog obrane Dragana Kovačevića, Uskok: "To je pokušaj odugovlačenja" Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara

Osuđeni pedofil danas ima 58 godina. U jednoj je kući godinama živio sa suprugom. Ljubazni susjed ničim nije otkrivao da se radi o monstrumu koji je svoju pokćerku silovao i spolno zlostavljao dugih 12 godina, od njene 12 godine do 24 godine života. Kad mu je sud u Ljubljani potvrdio kaznu od 11 godina zatvora, on je pobjegao u Hrvatsku. Nisu ga mogli izručiti jer je hrvatski državljanin, a susjedi kažu da nisu ništa znali o njegovoj prošlosti. 'Stvarno sam iznenađena. Nisam to znala. Neka odsluži svoje, rekla je jedna susjeda.

>> 'Ptujski Fritzl' : silovao pokćerku 12 godina, a sad mirno živi u Hrvatskoj!

U Ministarstvu pravosuđa kažu da su reagirali čim su, nakon čak šest godina, dobili službeni zahtjev od slovenskih kolega. Ubuduće neće biti iznenađenja jer će Hrvatska iduće godine dobiti registar pedofila, a u njemu će biti svi - od seksualnih zlostavljača do otmičara. Podaci iz registra su tajni, a vodit će ga ministarstvo pravosuđa. Svi oni koji se hoće zaposliti u ustanove u kojima se radi s djecom, poput vrtića škola i sportskih klubova, morat će zatražiti potvrdu da se ne nalaze u registru.

'Tu je ideja da se njih eliminira iz procesa traženja takvog posla,ako ipak zatraže, neće dobiti potvrdu i neće se moći zaposliti. Na taj način ćemo izbjeći njihov kontakt s djecom u situacijama gdje su djeca najosjetljivija i gdje moraju imati povjerenja u institucije i ljude koji rade u institucijama', rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić.

Županijski sud u Varaždinu danas je poslao pisani otpravak odluke. Nakon što je zaprimi, osuđeni pedofil ima zakonsko pravo na žalbu koju će razmatrati Vrhovni sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene