442602
442602
442602
442602
442602

'SREDSTVO POLITIČKIH OBRAČUNA' O pozajmici HDZ-u oglasio se i PPD

  • , 07.07.2016., 13:55
  • Autor:
  • komentara

Prvo plinarko društvo (PPD) u četvrtak je priopćenjem odbacilo medijske interpretacije da je njegov vlasnik Pavao Vujnovac putem medija tražio povrat novca posuđenog HDZ-u.

 
 
 
 
Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva (Foto: Pixell)
Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva (Foto: Pixell)

U PPD-u odbacuju i tvrdnje o sumnjivoj vlasničkoj strukturi i porijeklu novca tvrtke, poručivši kako posluje zakonito i transparentno.

Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija. U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional Vujnovac je dao odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju Vujnovca u tjedniku Nacional, a ne samo njegov naslov”, stoji u priopćenju.

Ističu kako svatko uvidom u registar Trgovačkog suda može provjeriti vlasničku strukturu PPD-a i povezanih društava.

“Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio. Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu. Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica”, poručuju iz PPD-a.

Naglašavaju kako PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu s pozitivnim pravnim propisima Hrvatske i EU, da ne duguje ni lipu poreza te da zapošljava 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca.

“Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta”, poručuje PPD u priopćenju izdanom “radi zaštite dostojanstva zaposlenika Prvog plinarskog društva i povezanih društava i njihovih obitelji”. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se