Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Inicijativa mladih vjernika

Prvi puta u povijesti: Molitvena noć uoči Svih svetih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Posebnom duhovnom ozračju, u kojem molimo i sjećamo se svojih preminulih, pridružila se i Crkva.

Kako bi dodatno naglasili važnost ovog blagdana i Dana mrtvih, prvi put crkve diljem Hrvatske imaju molitvenu noć. Mnogi su se vjernici odazvali pozivu na zajedničku molitvu i duhovno bdijenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Blagdan Svih svetih Svijeće i cvijeće na grobljima diljem Hrvatske Slika nije dostupna Blagdan Svih Svetih Najviša državna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Mirogoju

'To je prvi put u povijesti da imamo takvo molitveno bdijenje u klanjanju i priliku za svetu ispovijed', rekao je rektor zagrebačke prvostolnice Josip Kuhtić. 'Ovo je nešto doista lijepo i bitno, jer to je blagdan Svih Svetih. Znači, njega i treba dočekati i proslaviti kako i dolikuje u jednoj molitvi, sabranosti, pobožnosti', rekla je Drina Ćavar iz Udruge Kristov stol.

>> Najviša državna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće na Mirogoju

Bdijenje traje do ponoći. Uz molitvu, vjernici će imati priliku pogledati film o svecima te uživati u koncertu Crkvenog zbora mladih. Molitveno bdijenje je inicijativa mladih vjernika, koji žele naglasiti važnost sutrašnjeg Blagdana. 'Da pokušamo više u molitvi i u jednom predanju slaviti i častiti naše drage koji su kod Boga u vječnosti. A najbolja priprema za blagdan Svih Svetih jest molitva i dolazak u Crkvu', dodao je Kuhtić.

Nakon Festivala moderne duhovne glazbe i Žive krunice oko Zagreba, Molitveno bdijenje je posljednji dio manifestacije 'Stepinčeva krunica', posvećene pedesetoj godišnjici smrti kardinala Stepinca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene