Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A pobjednik je....

Prvi put! Drugi put! Treći put! Prodano!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ekipa Provjerenog donosi pozadinu javne dražbe koja je privukla najviše zanimanja javnosti u povijesti hrvatskih aukcija!

Naime, porezna uprava u ovrhu kreće tek nakon što iscrpi sve ostale mogućnosti, poput blokiranja računa. Tijekom ovrhe bez svega vrijednog ostaje dužnik, odnosno osoba ili tvrtka koja nije platila porez.

Pročitajte i ovo Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila" Zoran Milanović i Andrej Plenković Snimke koje niste vidjeli Specijal Provjerenog: Ovo je povijest odnosa Plenkovića i Milanovića

Zatim se oduzeti vrijedni predmeti prodaju kako bi država namirila svoj dug. Takvih aukcija u posljednje tri godine u Hrvatskoj je bilo gotovo dvije i pol tisuće. Na ovaj način država naplati barem dio dugova, a kupci po povoljnoj cijeni dobiju ono što žele. Od 2009. godine država je ukupno naplatila 2 milijarde i 133 milijuna kuna – od čega 800 milijuna samo prošle godine. Taj iznos je iz godine u godinu u porastu.

No, ova aukcija je bila posebna - u njoj se nudio Porsche za početnu cijenu od 40 tisuća kuna. Luksuzan automobil, iako u vrlo lošem stanju, privukao je najveću pozornost javnosti. Ali tu priča ne staje. Nepoznate detalje aukcije ne propustite pogledati večeras u Provjerenom u 22:35!


 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene