454423
454423
454423
454423
454423

PRVI POTEZI NOVE VLADE Koliko će koštati promjena ploča?

  • , 22.10.2016., 09:31
  • Autor:
  • komentara

Prvi potezi nove Vlade su promjene ploča s natpisima na zgradama ministarstava.

 
 
 
 
Novi nazivi sedam ministarstava (Video: Dnevnik Nove TV)
Novi nazivi sedam ministarstava (Video: Dnevnik Nove TV)

Za sedam ministarstava izrađuju se nove ploče, pečati, memorandumi. Prema podacima koje smo dobili, cijena izmjena mjeri se u stotinama tisuća kuna. Božo Petrov poručuje - od tih kozmetičkih zahvata važnije je ono što će se izmjenama postići.

I prije nego što je preuzeo funkciju, ministar zdravstva promijenio je ploču s natpisom. Naziv na koji se njegove kolege još privikavaju. Novo ime donosi i niz troškova koji prelaze 35 tisuća kuna.

Osim promjena natpisa na pločama, sedam ministarstava morat će mijenjati i druge stvari poput pečata, štambilja ili registarskih podataka službenih vozila.

Nova ploča već je postavljena i na Ministarstvo hrvatskih branitelja, ali i na susjedno - za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.Troškovi također u desecima tisuća kuna.

Sport više ne stanuje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Izmijenit će 7 ploča, dok će Ministarstvo mora prometa i infrastrukture postaviti čak 92 nove ploče. S drugim troškovima stajat će ih to oko 50 tisuća kuna jednako kao i ministarstvo zaštite okoliša i energetike.

"S obzirom na ono što će se promijeniti i zbog čega će se mijenjati trošak od 50 tisuća kuna ne može se mjeriti s onim što će se dobiti", kaže predsjednik Sabora Božo Petrov.

Oporba ne kritizira

Oporba ih ne kritizira. Ministri iz Milanovićeve Vlade koja je i sama mijenjala ustroj i nazive, kažu - bitniji je njihov rad.

"Taj neki trošak tabli ili memoranduma koji bi se pojavio mislim da je neznatan u onome što trebaju donijeti rezultati tih ministarstava", kaže Ivan Vrdoljak (HNS).

"Pravo je parlamentarne većine kad preuzme vlast da složi vladu kako misli da će biti najefikasnije", poručuje Arsen Bauk (SDP).

Da je reorganizacija svake nove Vlade nepotrebna stav je stručnjaka za upravu Ivana Koprića. Uz troškove je, kaže, još gora posljedica funkcioniranje tih organizacija.

"To je užasno i malo koja zemlja zapravo radi to. Procesi rada unutar tih organizacija imaju cijeli niz dugoročnih štetnih posljedica'', kaže Ivan Koprić (Katedra za upravnu znanost Pravnog fakulteta).

Najviše će potrošiti Ministarstvo gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta. Oko 70 tisuća kuna platit će nove pečate i ploče.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se