Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Digitalna akademija

PRVI KORAK U DIGITALNI SVIJET - 10. prosinca besplatni sat kodiranja za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Besplatne radionice kodiranjaza djecu održat će se u Zagrebu, 10. prosinca, u prijepodnevnim satima. Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i osigurati mu sudjelovanje u "Satu kodiranja" kroz prijavnicu.

Digitalna akademija, program Otvorenog učilišta Algebra namijenjen učenicima osnovnih škola, uključuje se u globalni projekt "Sata kodiranja" (Hour of Code) besplatnim radionicama za djecu u Zagrebu, 10. prosinca, u prijepodnevnim satima.

Pročitajte i ovo Skrnavljenje erdutskog groblja - 3 Nečuveni vandalizam FOTO Policija otkrila tko je uništio groblje u Slavoniji: Rezultat istrage je za neke šokantan, za neke i tužan Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Digitalna akademija pokrenuta je ove jeseni te je odmah potaknula velik interes roditelja i djece za stjecanjem digitalnih vještina zahvaljujući posebno napravljenom, originalnom programu na kojemu su radili vrhunski domaći stručnjaci za informatiku i obrazovanje djece.

Uključivanjem u "Sat kodiranja", projekt namijenjen djeci od 1. razreda osnovne škole nadalje, Algebra i Digitalna akademija žele pružiti priliku još širem krugu djece da kroz igru i zabavu naprave prvi korak u digitalni svijet.

Broj mjesta u učionicama je ograničen pa bi roditelji trebali što prije prijaviti svoje dijete i osigurati mu sudjelovanje u "Satu kodiranja" kroz prijavnicu na: http://digitalna-akademija.hr/hour-of-code/

Svako će dijete tijekom "Sata kodiranja" u Digitalnoj akademiji imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja. Tijekom nastave koristit će se službeni materijali koje je pripremio Code.org te prilagođeni primjeri i zadaci kakvi se koriste na programu Digitalne akademije.

Svako će dijete tijekom "Sata kodiranja" u Digitalnoj akademiji imati na raspolaganju svoje računalo te će, uz instruktore koji predaju na Digitalnoj akademiji, besplatno sudjelovati u jednom satu individualnih aktivnosti vezanih uz kodiranje i stjecanje osnovnih računalnih vještina i vještina logičkog razmišljanja.

"Bez obzira što će neko dijete biti po zanimanju, učenje programiranja, odnosno kodiranja, djeci pomaže u razvoju vještina rješavanja problema, logičkog razmišljanja i kreativnosti. Po prvim reakcijama na program Digitalne akademije koji traje posljednjih nekoliko tjedana, vidimo da su i djeca i roditelji podjednako oduševljeni inovativnim i kreativnim pristupom stjecanju digitalnih vještina i programom kroz koji prolaze uz naše instruktore. Uključivanjem u projekt 'Sata kodiranja' želimo dati još jednu priliku djeci da što lakše uđu u digitalni svijet i da uz stručne predavače i instruktore počnu stjecati neke od vještina koje će biti ključne za njihovu budućnost", naglasila je Maja Brkljačić, voditeljica programa Digitalne akademije u Otvorenom učilištu Algebra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene