Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak u policiji

Božinović nakon trostrukog ubojstva: "Split je siguran grad. Policiji je lakše raditi kada druga strana surađuje"

Filip Zavadlav
Filip Zavadlav DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr Filip Zavadlav Filip Zavadlav Foto: DNEVNIK.hr +0 Mjesto ubojstava u Splitu - 1 Galerija 1/3 >>
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održao je u Splitu konferenciju za novinare nakon sastanka s načelnikom PU splitsko-dalmatinske, a nakon trostrukog ubojstva u tom gradu.

"Hrvatska nema problem sa sigurnošću na ulicama jer postoji sustav koji se s tim nosi, a Split je siguran grad", rekao je ministar Božinović.

Pročitajte i ovo Policijska pratnja za Turudića - 3 slučaj turudić Potvrđeno Dnevniku Nove TV: I predsjednikov i premijerov ured izvještaj o mjesec dana staroj pucnjavi imali su - u isto vrijeme Davor Božinović Na državnoj granici Božinović obišao granicu i poslao poruku: "Možda bi htjeli žice, drugi bi htjeli da sve puštamo pa bi ovdje bile rijeke migranata"

Dodao je kako je policija u slučaju trostrukog ubojstva koje je počinio Filip Zavadlav 11. siječnja, djelovala vrlo profesionalno te u nepunih tri sata otkrila počinitelja.

Na pitanje o sigurnosti oca i brata ubojice koji je napadnut, ministar je rekao kako je policija u suradnji s drugim institucijama poduzela određene mjere. "Nećemo ništa prepustiti slučaju. Puno je lakše policiji raditi svoj posao kad druga strana surađuje", rekao je Božinović.

Ministar je rekao da se još istražuje kako je Filip Zavadlav došao do oružja te dodao kako potpora zločinu nije dobra.

"Nema razloga da se bilo tko se nađe pozvanim da preuzima posao onih koji su zaduženi za sigurnost građana. Nema potrebe za tim jer je policija visoko profesionalna u svakom trenutku", rekao je ministar Božinović.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene