Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razglednica iz srednjeg vijeka

Borba vitezova u Trogiru - 93 ozlijeđenih!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogim vitezovima iz 25 zemalja nisu pomogli ni oklopi.

Hrvatska, prvi put kao domaćin, predstavljajući svoj nacionalni tim - u svijet je poslala turističku razglednicu iz srednjeg vijeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Trogir Pod zaštitom UNESCO-a Kamen u povijesnim ulicama zamijenili novim, građani bijesni: "Dragi turisti, dođite u Trogir, grad kojim vlada glupost i nepromišljenost"

No, mnogim hrabrim vitezovima iz 25 zemalja diljem svijeta ni oklopi nisu pomogli: u povijesnim bitkama ozlijeđene su 93 osobe. Za promatrače sa strane, okrutan sport, ali samim sudionicima ništa čudno. Kako bi se što prije vratili u ring, rane su se šivale čak i na terenu.

'Jučer sam u bitki 5 na 5 dobio udarac u oko, pa imam unutarnje krvarenje', rekao je Vitez iz Luksemburga. Za hrabre vitezove - uobičajena situacija.

Viteški turnir povodom Dana neovisnosti!

U posljednja tri dana ozlijeđena su 93 viteza, ali većina je zbrinuta na terenu. 'Najčešće ozljede su prstiju, potkoljenice, koljena... njih je bilo najviše. A ove rane su se čak šivale ovdje na terenu da se ne gubi vrijeme - zato što borci što prije žele u ring da se vrate borbi', kaže Jelena Aranza, voditeljica hitne u Trogiru.

Iako hrvatski tim nije uspio osvojiti naslov prvaka, pozitivne vibracije nije nedostajalo. 25 timova iz cijelog svijeta. I svi oduševljeni Hrvatskom.

Prvi put Hrvatska kao domaćin. Prvi put na svjetskom prvenstvu i hrvatski nacionalni tim. Unatoč, kako i sami kažu uobičajenim ogrebotinama za ovakav sport, većina boraca ponijet će lijepe uspomene iz Trogira.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene