Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prva sjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na danas održanoj utemeljiteljskoj sjednica vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom jednoglasno je prihvaćen Plan i program rada za ovu godinu, priopćeno je iz Vlade.

Sjednicom je predsjedala potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor koja je izvijestila nazočne da 3. svibnja stupa na snagu Konvencija o pravima osoba s invaliditetom.

Pročitajte i ovo Nova Vlada - 3 Sedam potpredsjednika Ovako će izgledati treća Plenkovićeva Vlada Ivan Šipić - 1 Ministar demografije i useljeništva Bivši HDZ-ovac i vjeroučitelj na čelu novog ministarstva: Tko je Ivan Šipić?

U ime zajednice osoba s invaliditetom na sjednici je potpredsjednici Kosor zahvaljeno na svemu učinjenom jer je Hrvatska četvrta zemlja u svijetu koja je ratificirala tu konvenciju, čime je "pokazala najveći stupanj senzibilnosti".

Potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva Jadranka Kosor rekla je da se za nekoliko dana očekuje imenovanje pravobranitelja za osobe s invaliditetom te je ocijenila da je riječ o velikom koraku za Hrvatsku kao zemlju koja potpuno stoji iza slogana "jednake mogućnosti za sve".

Razgovaralo se i o nastavku projekta osobnog asistenta za najteže invalide za koji je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u ovoj godini osiguralo 15 milijuna kuna, a kojim je predviđeno da će još 300 najtežih invalida dobiti asistenta, priopćeno je iz Vlade.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene