Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nada u bolje sutra

TRI SEKUNDE NAKON PONOĆI Jana je prva hrvatska beba u 2017.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvo dijete rođeno u Hrvatskoj 2017. godine je Jana Brčić koja je na svijet došla u rodilištu u Novoj Gradiški.

Jana je rođena samo tri sekunde nakon ponoći, a mama Ana i tata Marko tako su dobili najljepši novogodišnji dar.

Zanimljivo, u Novoj Gradiškoj rođena je i prva hrvatska beba u 2015. godini. Osim Jane, u novogodišnjoj noći u ovom su rodilištu na svijet su došli još tri curice i jedan dječak.

Dr. Boris Lovrić, voditelj novogradiškog rodilišta, ističe kako je u 2016. u njihovoj bolnici rođen isti broj djece kao i prethodne godine.

“U Slavoniji se djeca žure poroditi kako bi se barem donekle ublažila slika egzodusa iz ovih krajeva. Iako nas veseli da smo 2016. godinu završili s jednakim brojem poroda kao i 2015. godinu, tužni smo jer svakodnevno gledamo kako mladi ljudi, mlade obitelji s malom djecom napuštaju naše krajeve. Odlaze u nepoznatu tuđinu s nadom za bolje sutra. Mislim da je krajnje vrijeme da se donesu i počnu primjenjivati dugoročni strateški planovi za razvoj i napredak ne samo Slavonije nego i svih drugih opustošenih krajeva Hrvatske. U protivnom ovakvi radosni trenuci biti će sve rjeđi, a nada u bolje sutra sve dalja. Svi volimo reći da je Slavonija žitnica naše zemlje ali od te riječi ostalo je samo slovo ž, ž kao žalost," kazao je dr. Lovrić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene