447802
447802
447802
447802
447802

"Prstenom potpore" vrijednim 4,2 milijuna kuna angažira se 92 pomoćnika u nastavi

  • , 24.08.2016., 16:54
  • Autor:
  • komentara

Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju.

 
 
 
 
Ilustracija (Foto: Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Thinkstock)

Projektom "Prsten potpore", vrijednim više od 4,2 milijuna kuna, angažirat će se 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole u Zagrebačkoj županiji, kako bi se osigurala stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju, priopćeno je u srijedu iz Ured župana Zagrebačke županije.

Projekt Zagrebačke županiji odabran je za financiranje u okviru "Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava" iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2, 5 milijuna kuna, dok Zagrebačka županija ostatak osigurava sama.

"Prsten potpore je prihvaćen iznimno dobro, kako od djece i roditelja, tako i pomoćnika u nastavi, koordinatora i općenito cijelog obrazovnog sustava u našoj županiji. Lanjske školske godine u sklopu projekta bilo je angažirano 70 pomoćnika", rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Maksimalni iznos koji se može povući bespovratno iznosi 2,5 milijuna kuna, rekao je, ističući kako su sami osigurati dodatnih 1,7 milijuna kuna.

Projekt "Prsten potpore" omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada, stoji u priopćenju.

Projekt je odabran u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava "Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II". Financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa "Učinkoviti Ljudski potencijali" 2014.-2020. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se