Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ministarstvo odobrilo

Privremeno rješenje: Varaždinski otpad u Brezju još 30 dana!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždin neće postati hrvatski Napulj. Barem ne u sljedećih 30 dana. Inspektorica zaštite okoliša dopustila je odlaganje na staroj lokaciji. Grad sada mora pronaći koncesionara, a raspisivanje natječaja za sanaciju ekološke bombe na periferiji grada podignulo je prašinu.

Varaždin je zablistao. Kiša je oprala ulice, komunalci ispraznili kante za smeće. Na gradskom vijeću donesena je odluka - grad može tražiti koncesionara za tekući otpad. Stiglo je i rješenje iz ministarstva.

Pročitajte i ovo Počeli radovi na odvozu baliranog otpada Konačno Nakon 18 godina odvezena prva bala smeća iz Brezja: "Ovo je početak kraja ekološke travestije" Zagađivanje jame; ilustracija - 3 Prva presuda u povijesti Vlasnica ugostiteljskog objekta godinama bacala smeće u speleološki objekt: Otkrio je jedan detalj

>> Pao dogovor o smeću: Varaždin ipak neće izgledati kao Napulj!

'Jučer smo dobili odgodu izvršenja rješenja o zabrani na 30 dana od strane inspektorice zaštite okoliša', kazao je gradonačelnik Varaždina Goran Habuš.

Ali to ne znači da će smeće preko noći zamijeniti cvijeće. Varaždinski otpad i dalje će se odlagati u Brezju, a grad u roku 30 dana mora pronaći novu lokaciju. Istovremeno, Ministarstvo zaštite okoliša raspisalo je natječaj u kojem do četvrtka se trebaju javiti firme zainteresirane za sanaciju 120.000 tona otpada.

Sve to ne bi bilo čudno da se svega nekoliko stotina metara dalje ne nalazi tvornica koja je sagrađena upravo za zbrinjavanje ovog otpada. Tvrtka T7 Vis s bivšim gradonačelnikom Ivanom Čehokom ugovor o sanaciji potpisala je na Badnjak 2008. U projekt je uloženo oko 180 milijuna kuna. Grad je od rujna prošle godine trebao početi dostavljati bale na obradu, ali nije.

'Onog momenta kad vi pokrenete tužbu za ništetnost tada vi kao ta strana koja to tražite smatrate da je ugovor ništetan', kazao je Habuš.

Novi natječaj raspisalo je Ministarstvo zaštite okoliša. Bez komentara na upit zašto su preuzeli tu obvezu.

'Za nas poslovne ljude to je komedija. Da s jedne strane postoje važeći ugovori, a da ljudi raspisuju natječaje', kazao je Davor Patafta, vlasnik T7 grupe. 

Priča sa smećem za Varaždince nema kraja. U ovom trenutku čini se nitko više nije siguran kako će se izvući iz gliba u koji su upali.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene