Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlične vijesti

Provjerite zašto je 2.705 građana od veljače sretnije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se kako je jedan od negativnih trendova u Hrvatskoj ipak počeo opadati.

Tijekom veljače posao je u Zagrebu pronašlo 1.900 građana čime Zagreb, barem prema statistici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, prednjači u zapošljavanju u odnosu na ostale gradove u državi.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

Dobri rezultati bilježe se i na području Zagrebačke županije gdje je tijekom 28 dana posao pronašlo 805 građana. Ako je suditi po dobnoj strukturi, najviše nezaposlenih je u skupini do 44. godine života.

Ipak ti podaci mala su, ne pretjerano optimistična kap u moru ako se uzme u obzir analiza u isto razdoblje lani, jer ovogodišnja nezaposlenost premašuje prošlogodišnju – u veljači je tako 2013. godine bilo registrirano 47.198 građana, dok je ove godine u evidenciji upisano 48.426 Zagrepčana.

Već godinama novac dijeli potpunim, ali ljubaznim, neznancima

U Zagrebačkoj županiji takvih odstupanja nema - naime nezaposlenost u 2013. godini u veljači iznosila je 20.342, a ista brojka zabilježena je i u ovoj godini.

U Gradu Zagrebu najviše prilike za uspješnim zaposlenjem imaju stručnjaci iz društvenog, humanističkog i umjetničkog područja, slijede ih stručnjaci iz područja informatike i tehničkih znanosti, a dobru priliku za pronalaskom posla imaju i oni koji imaju iskustva u uslužnim i ugostiteljskim zanimanjima.

Najmanje šanse za pronalaskom posla na području Zagreba imaju poljoprivredna, šumarska zanimanja, kao i mehaničari, keramičari i staklari. Među traženijim zanimanjima u metropoli su i kuhari, čistačice, prodavači, frizeri i komercijalisti. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene