Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Provjereno: Bojni otrov nestao iz Instituta, odgovorni ne znaju kako

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naš reporter Ivan Žada nakon višemjesečnog istraživanja u kakvim se uvjetima u Hrvatskoj čuvaju najsnažnija bio-kemijska oružja za masovno uništenje, a koja se koriste za pronalaženje protuotrova u slučaju terorističkog napada takvim sredstvima, došao je do zapanjujućih rezultata.

Na Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, a koji u okviru programa NATO-a testira protuotrove za najjače nervne bojne otrove Sarin, Soman, Tabun i VX , ti se otrovi u količinama da usmrte nekoliko stotina ljudi čuvaju bez adekvatne zaštite! 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

Kako bi dokazao da sustav ne funkcionira, došao je na relativno lagan način do otopine jednog bojnog otrova. 

Kako su se na noge digle tajne službe i policija i kako u Institutu sve dok ih Žada nije sam obavijestio nisu znali da im nedostaje tako opasno sredstvo za masovno uništenje, pogledajte večeras u Provjerenom u 21 sat i 45 minuta. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene