442656
442656
442656
442656
442656

Obitelj koja je sina liječila CD protokolom pobijedila sustav i predrasude

  • , 08.07.2016., 19:41
  • Autor:
  • komentara

Kada je prije šest mjeseci u javnost izašla sa svojim priznanjem da autističnog sina, kako ona vjeruje, liječi kapima klor dioksida pokrenula je lavinu oštrih i u javnosti mahom osuđujućih reakcija.

 
 
 
 
Obitelj pobijedila sustav i predrasude (Video: Provjereno)
Obitelj pobijedila sustav i predrasude (Video: Provjereno)

Medicinska struka i HALMED oko toga su jasni. Klor dioksid nije nikakv lijek već opasna i izuzetno otrovna kemikalija. Helena Begenišić Schlahter i njezin suprug zbog toga su zaradili i kaznenu prijavu za zlostavljanje vlastite djece.

Prije par tjedana kaznena prijava je odbačena, a službeno vještačenje kapi koje je pri tom obavljeno, Helena tvrdi, konačno je dokaz u prilog njezinoj priči.

U šest mjeseci koliko je prošlo od naše posljednje priče, u HALMED-u kažu nisu imali niti jednu prijavu vezanu uz klor dioksid. No ističu, ovdje ni u kojem slučaju nije riječ o lijeku nego dapače, opasnoj kemikaliji.

"On nije ni otrov, a nije ni lijek. On koristi samo našem organizmu odnosno njegovom imunosnom sustavu da sam sebe riješi odnosno da tijelo iscijeli. Tako da bi bila greška da ga stavimo i u jednu i u drugu definiciju. Je li štetan? Ne, nikako. Na kraju krajeva, ne bi ga stavljali u vodovod", kaže Denis Urošević Beroš. Rezolutan je Denis i kaže, govori samo iz vlatitog iskustva. I takozvani CD protokol dobro poznaje.

"Počeo sam to koristiti prije šest i pol godina, nisam ovu i prošlu godinu, ali sam koristio negdje 3 do 4 godine u kontinuitetu. Protokol je jasan, dakle nije uopće problem", priča Denis i kaže da je efekt na njegovo zdravlje bio takav "da ne ideš u liječnika".

Kod njega je posljedni put bio, kaže, još početkom sedamdesetih. Svakodnevno korištenje klor dioksida i to četiri godine za redom, da je štetno tvrdi, sigurno bi ostavilo posljedice. Jedina nuspojava bila je blaga mučnina prvih nekoliko dana, ali kaže, to samo znači da klor dioksid napada parazite u organizmu.

Objašnjenje koje će mnogima biti teško prihvatiti, ali to, tvrdi Denis, nije ništa neobično. Liječenje klor dioksidom odnosno MMS-om kod nas je tabu tema.

"Više godina smo imali tu emisiju o zdravlju. Međutim, kad sam spomenuo taj MMS i kada sam na neki način dao određene upute i propagirao MMS i komentirao članak u novinama, javile su se dvije liječnice", kaže Denis.

I tada je, kaže Denis, krenula hajka, što se nije dogodilo nikada prije kad je u emisiji pričao o drugim temama. Lokalna radio postaja upravo je zbog Denisovog gostovanja i priče o klor dioksidu, govori nam, primila niz prijetnji.

"Koliko mi je rekla direktorica tog radija, da će oduzeti pravo na emitiranje. Ništa, ja sam to prihvatio kako sam prihvatio, navikneš više na takve stvari, na takvo bacanje klipova pod noge", ističe Denis.

Nešto na što Helena i njezina obitelj nisu računali. Smatrali su se tada glasnicima dobrih vijesti. No poput Helene i Rožera, i ovi roditelji iz Rijeke svoju su djecu stavili na takozvani CD protokol. I dok je Helena završila s kaznenom prijavom za zlostavljanje vlasite djece, takvih slučajeva u Rijeci nije bilo, ali kažu roditelji, i kod mnogih od njih dolazila je policija.

Da institucije rade svoj posao, svakako je dobra i utješna vijest. Ali ono što je u proteklih šest mjeseci prošla njezina obitelj, posebno na društvenim mrežama, kaže Helena, nije daleko od javnog linča. "Ono što je najvažnije meni jesu djeca", kaže Helena te dodaje da ju je u jednom trenutku bilo i strah zbog prijetnji.

Filip je, kaže, od tada puno napredovao, a prvi razred po prilagođenom programu završio s odličnim ocjenama.

"Nije dobivao na težini, čak gubio je. Sve se to promijenilo. Otkako smo krenuli s protokolom, dobio je preko 8 kila, a na dijeti smo. Crijeva su mu proradila normalno, stolica mu je uredna, sve su se fukncije popravile", kaže zadovoljna majka.

I prema nalazu dječjeg gastroenterologa Filip je zdravo dijete. Da je CD protokol štetan, kaže Helena, u posljednjih šest mjeseci koliko je dječak na njemu, to bi se valjda pokazalo. Tablete, ali i ove, po mnogima sporne kapi, za potrebe kaznenog postupka vještačene su pri Centru za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" te Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

"Uzeli su nam cijeli antiparazitni protokol", priča Helena.

Vještačenja su pokazala da, ako se koriste prema uputama, niti jedan od ovih proizvoda nije štetan za ljudsko zdravlje.

Za komentar i objašnjenje tražili smo i Centar "Ivan Vučetić" i Hrvatski zavod za javno zdravstvo i nadležno Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku, ali odgovore nismo dobili. Kaznena prijava za zlostavljanje djece protiv Helene i supruga je odbačena.

"Kad sada sve zbrojim i oduzemem, u principu bih se trebala zahvaliti ovima koji su me progonili, jer sam prva na svijetu koja je završila na sudu radi korištenja klor dioksida, mada ga milijuni koriste. Prva koja je prošla neki sudski proces i prva koja sam sa papirom, sa jednim toksikološkim nalazom da nije štetno", kaže na kraju Helena.

No, činjenice i dalje stoje. Konvencionalna medicina CD protokol, odnosno klor dioksid ne priznaje i nikako ne preporučuje kao metodu liječenja.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se