Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sutra u Provjerenom

Provjereno: Najteže je biti nemoćan pred teškim sudbinama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O socijalnim radnicima navikli smo slušati i čitati samo najgore. Oni su, čini se, dežurni krivci za nedostatak novca u obitelji, oduzimanje djece, život u ruševnim umjesto u novim kućama.

Kod svakog zanimanja, pa tako i ovog, uvijek postoje individualci koji nisu na ponos svoje struke. Zato se u javnosti često o socijalnim radnicima čuju teške riječi. No, jesmo li se ikada zapitali koja je njihova strana priče? Posao socijalnog radnika podrazumijeva svakodnevno slušanje nezamislivih problema djece, bolesnih, nemoćnih. Podrazumijeva donošenje teških odluka - kada dijete izdvojiti iz obitelji, kome je zaista potrebna novčana pomoć...I nije najteži dio svjedočiti teškim sudbinama, već biti pred njima nemoćan zbog zakona.

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"

Ekipa magazina Provjereno provela je radni dan s dvije socijalne radnice. Veru su posjetili u Slavonskom Brodu, a Ružicu u Rijeci. Obje cijeli život rade kao socijalne radnice i vole svoj posao. Osim s tužnim, moraju se nositi i s opasnim situacijama - prijetnjama I fizičkim napadima. No, motivira ih sreća obitelji kojoj nakon godina truda uspiju pomoći da stane na svoje noge. Ani Blažević otkrili su i zbog čega su znale noći provoditi bez sna te koliko posao utječe na njihove obitelji. Cijelu priču o socijalnim radnicima pogledajte u magazinu Provjereno u četvrtak u 22.00 na Novoj TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene