Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čekamo odgovor inspekcije

'BOSO PROIZVODI KRUH BUDUĆNOSTI' U rukama danas, a datum proizvodnje sutra

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bosin kruh budućnosti - tako je nazvan e-mail koji smo dobili na redakciju s ovom fotografijom! Naime, netko se pohvalio kruhom koji je kupio u Bosinoj trgovini, a na kojemu je datum proizvodnje - sutrašnji dan.

'Ništa ne bi bilo čudno da datum proizvodnje na deklaraciji nije datum dana nakon što je kruh već pušten u prodaju. Tako da možemo reći da Boso proizvodi kruh budućnosti. Naravno da to tržišnim inspektorima nije ništa čudno dok se taj isti kruh dan nakon proizvodnje prodaje kao svjež, tek proizveden', stoji napisano u jednom od brojnih emailova koji su pristigli u redakciju Provjerenog.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama" Provjereno: Moje mjesto pod suncem - 8 Moje mjesto pod suncem Posebno mjesto koje pomaže drugima: "Kako očekivati da dijete bude dobro i pristojno u školi kad je zapravo gladno?"

Oni su e-mail proslijedili sanitarnoj inspekciji, a odgovor još čekaju.

Iz redakcije magazina Provjereno željeli su dokazati da se isplati progovoriti protiv poslodavca koji ne poštuje zakon. Početkom ljeta Dujmići su Poreznoj podnijeli prijavu zbog sumnje da Bosiljko Stanić godinama nije plaćao porez, odnosno da je bio lažno prijavljen na Mirkovce koji su, kao mjesto posebne državne skrbi, bili oslobođeni poreza. Napokon stižu dobre vijesti.

Kako u redakciju stižu e-mailovi tako i Dujmićima stižu riječi zahvale. Jer naime njihov istup, ali i prijave institucijama mijenjaju stvari nabolje. Posljednji put pratili smo gospodina Dujmića kada je podnio prijavu u Poreznoj upravi zbog sumnje na utaju poreza jer su Mirkovci, gdje Bosiljko Stanić ima prijavljeno prebivalište, kao mjesto od posebne državne skrbi, godinama bili oslobođeni prireza.

Za većinu radnika situacija se popravila iako se u njegovoj pekarnici ništa nije promijenilo.

'Neslužbeno sam saznao navodno da je, ali čekam još potvrdu, Porezna uprava odradila svoj dio posla i da bi predmet, koliko sam načuo, trebao biti proslijeđen Državnom odvjetništvu', rekao je Željko Dujmić.

'Jučer sam otišao do pekarnice za koju sam čuo da se radnicima ne isplaćuju prekovremeni sati, da ljudi rade kao crnci', dodao je.

'Poslao sam e-mail dotičnom gospodinu koji vodi pekarnicu, obavijestio ga da sam obavijestio magazin Provjereno i državne institucije vezano uz  neisplaćene prekovremene sate, a evo, prije nepuna dva sata dobio sam informaciju da su ljudima ipak isplaćeni prekovremeni sati', rekao je gospodin Dujmić.

Sav taj trud se isplatio, a neugodnosti su izostale. 'Nema više prijetnji, prijetnje su nestale', rekao je na kraju gospodin Dujmić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene