448755
448755
448755
448755
448755

'BOSO PROIZVODI KRUH BUDUĆNOSTI' U rukama danas, a datum proizvodnje sutra

  • , 02.09.2016., 11:23
  • Autor:
  • komentara

Bosin kruh budućnosti - tako je nazvan e-mail koji smo dobili na redakciju s ovom fotografijom! Naime, netko se pohvalio kruhom koji je kupio u Bosinoj trgovini, a na kojemu je datum proizvodnje - sutrašnji dan.

 
 
 
 
Bosiljko Stanić proizvodi kruh budućnosti
Bosiljko Stanić proizvodi kruh budućnosti

'Ništa ne bi bilo čudno da datum proizvodnje na deklaraciji nije datum dana nakon što je kruh već pušten u prodaju. Tako da možemo reći da Boso proizvodi kruh budućnosti. Naravno da to tržišnim inspektorima nije ništa čudno dok se taj isti kruh dan nakon proizvodnje prodaje kao svjež, tek proizveden', stoji napisano u jednom od brojnih emailova koji su pristigli u redakciju Provjerenog.

Oni su e-mail proslijedili sanitarnoj inspekciji, a odgovor još čekaju.

Iz redakcije magazina Provjereno željeli su dokazati da se isplati progovoriti protiv poslodavca koji ne poštuje zakon. Početkom ljeta Dujmići su Poreznoj podnijeli prijavu zbog sumnje da Bosiljko Stanić godinama nije plaćao porez, odnosno da je bio lažno prijavljen na Mirkovce koji su, kao mjesto posebne državne skrbi, bili oslobođeni poreza. Napokon stižu dobre vijesti.

Kako u redakciju stižu e-mailovi tako i Dujmićima stižu riječi zahvale. Jer naime njihov istup, ali i prijave institucijama mijenjaju stvari nabolje. Posljednji put pratili smo gospodina Dujmića kada je podnio prijavu u Poreznoj upravi zbog sumnje na utaju poreza jer su Mirkovci, gdje Bosiljko Stanić ima prijavljeno prebivalište, kao mjesto od posebne državne skrbi, godinama bili oslobođeni prireza.

Za većinu radnika situacija se popravila iako se u njegovoj pekarnici ništa nije promijenilo.

'Neslužbeno sam saznao navodno da je, ali čekam još potvrdu, Porezna uprava odradila svoj dio posla i da bi predmet, koliko sam načuo, trebao biti proslijeđen Državnom odvjetništvu', rekao je Željko Dujmić.

'Jučer sam otišao do pekarnice za koju sam čuo da se radnicima ne isplaćuju prekovremeni sati, da ljudi rade kao crnci', dodao je.

'Poslao sam e-mail dotičnom gospodinu koji vodi pekarnicu, obavijestio ga da sam obavijestio magazin Provjereno i državne institucije vezano uz  neisplaćene prekovremene sate, a evo, prije nepuna dva sata dobio sam informaciju da su ljudima ipak isplaćeni prekovremeni sati', rekao je gospodin Dujmić.

Sav taj trud se isplatio, a neugodnosti su izostale. 'Nema više prijetnji, prijetnje su nestale', rekao je na kraju gospodin Dujmić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se