442744
442744
442744
442744
442744

Luksuznim autom dolazili u pučku kuhinju: Imamo odgovor nadležnih službi na ovaj apsurd!

  • , 08.07.2016., 17:46
  • Autor:
  • komentara

Nekoliko mjeseci poslije, imamo odgovor Centra za socijalnu skrb.

 
 
 
 
Sjećate li se bračnog para koji je varao na socijalnom? Više neće (Video: Provjereno)
Sjećate li se bračnog para koji je varao na socijalnom? Više neće (Video: Provjereno)

Sjećate se bračnog para koji smo snimili kako se luksuznim autom dovoze u pučku kuhinju po besplatan obrok? Dalje smo kopali pa otkrili kako su supružnici korisnici socijalne pomoći i grad im plaća režije.

Muškarac se na društvenim mrežama hvalio raskalašenim životom: jacuzzi, teretane, skupocjena alkoholna pića i svako malo novi automobil. Magazin Provjereno donosi i nastavak priče.

Nekoliko mjeseci poslije, imamo i odgovor Centra za socijalnu skrb. Poruka je to svima koji odluče od usta uzeti onim najsiromašnijim jer taj će im ručak svima prisjesti. Kad-tad.

"Nakon Vašeg upita i emisije Provjerenog od 10. ožujka gdje je prikazana reportaža o našem korisniku koji u luksuznom automobilu dolazi u pučku kuhinju, automobilu visoke materijalne vrijednosti, morali smo prvo utvrditi identitet. Nakon utvrđivanja identiteta, nadležna podružnica pokrenula je postupak preispitivanja prava. Nakon utvrđivanja svih činjenica i okolnosti, centar je donio rješenje o prestanku prava na zajamčenu minimalnu naknadu, a analogno tome i prava na prehranu u pučkoj kuhinji, jednokratne naknade i sve druge beneficije. Ovdje se radi o četveročlanoj obitelji. Davanjem neistinitih podataka, oni su puno izgubili", rekla nam je Božena Horvat Alajbegović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb.

"Oni su uložili žalbu resornom ministarvu, ali je ona odbijena obzirom na to da je neosnovana jer sve činjenice i okolnosti ukazuju na to da nisu davali istinite podatke i da su iskoristili sustav", dodala je Alajbegović.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se