Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miran skup

Provjed radnika Dalmacijavina: 'Želimo da ova agonija završi'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici splitske tvrtke Dalmacijavino prosvjedovali su u pogonima tvornice kako bi mirnim putem upozorili na neisplatu plaća i neodrživo stanje.

Zadnju plaću primili su za srpanj, a sada nemaju od koga svoje zaostatke ni tražiti. Iz Agencije za upravljanje državnom imovinom poručeno im je kako to nije njihova obaveza otkako je Vlada donijela odluku da će se Dalmacijavino prodati Salomonu Berkowitzu.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

No on još nije popisao finalni ugovor o kupnji tvrtke. Radnici tvrde da se nalaze u vakuum prostoru i da je situacija neizdrživa.

'Previše dugo čekamo, nije to čekanje par mjeseci već desetak godina ili bolje rečeno 20', rekao je Marijan Šamija, radnik Dalmacijavina. 'Očekujem da se više to završi, očekujem da potpiše se to što se treba i da počnemo raditi i ništa više. Da ova agonija više završi', dodala je Ana Plazonja, radnica Dalmacijavina.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene