Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Natjeran tehničkim kvarom

Airtractor prinudno sletio u Karinsko more

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protupožarni zrakoplov, koji je sudjelovao u gašenju požara na Dinari, prinudno je sletio u Karinsko more zbog indikacije tehničkog kvara, a pritom pilot nije ozlijeđen niti je zrakoplov oštećen, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Zrakoplov tipa Airtractor Fireboss prinudno je oko 16,40 sati sletio u Karinsko more, uslijed indikacije tehničkog kvara, a poštujući sve sigurnosne procedure. Pilot zrakoplova nije ozlijeđen, sam zrakoplov nije oštećen pri slijetanju, a tehnička ekipa Oružanih snaga RH upućena je na mjesto događaja, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Karinsko more Zaštita i turizam Najmanje more na svijetu: Građani i struka ne vide prepreke da Karinsko more oduzme titulu Mramornome Ilustracija kad zatrese ispod površine VIDEO Pogledajte kako izgleda potres pod morem

Temeljem zahtjeva Vatrogasnog operativnog središta Državne uprave za zaštitu i spašavanje Divulje da se zračne snage angažiraju u gašenju požara kod Knina na Dinari (Badanj), angažirana su tri Canadaira CL-415 i dva Air-tractora u vremenu od 13,15 sati. Požar u kojem je izgorjelo oko 30 hektara niskog raslinja i borove šume lokaliziran je u 16,25 sati.

Svi angažirani Canadairi i jedan Air - tractor AT-802 A (evidencijske oznake 896) vratili su se u 93. zrakoplovnu bazu Zemunik do 16,59 sati, a Air - tractor AT-802 A (evidencijske oznake 893) sletio je u Karinsko more, kaže se u priopćenju Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene