Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kršila zakon?

Protiv županice Lovrić Merzel pokrenut postupak za sukob interesa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv sisačko – moslovačke županice Marine Lovrić Merzel.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa potvrdila je da je povjerenstvo pokrenulo je postupak protiv Lovrić Merzel i SDP-ova saborskog zastupnika Ivana Račana zbog mogućeg kršenja Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Peđa Grbin i Zoran Milanović Uoči početka kampanje Stigla prijava protiv Milanovića i Grbina: ''Zakonska odredba je jasna''

Županica Lovrić Merzel opet pretjerala s troškovima?!

Lovrić Merzel se na teret stavlja da je Županija financirala lokalnu radijsku postaju u kojoj je suvlasnik njezin suprug, a da o tome nije prethodno obavijestila povjerenstvo.

'Sporno je što povjerenstvo nije bilo obaviješteno prije nego je došlo do sklapanja određenog ugovora. Postupak nalaže da povjerenstvo izradi pdređene smjernice i upute, što samoj dužnosnici, što tijelu vlasti', rekla je Orešković.

Dodala je kako povjerenstvo u slučaju kao što je financiranje radijske postaje, daje upute kako takav posao sklopiti transparentno. Istaknula je kako je posptupak pokrenut i protiv Ivana Račana. On nije na vrijeme prenio upravljačka prava u privatnoj tvrtki, s čime je kasnio više od godine dana.

'Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv njega jer je propustio pravovremeno prenijeti upravljačka prava u trgovačkom društvu Maxima komunikacije', rekla je Orešković.

Orešković je dodala i da su protiv sedmero, bivših i sadašnjih, članova upave HEP-a pokrenuti postupci zbog toga što su u isto vrijeme bili članovi nadzornih odbora i drugih trgovačkih društava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene