Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Narušen je ugled bolnice

Protiv spremačice iz bjelovarske bolnice poduzet će se zakonske mjere!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sanacijski upravitelj Opće bolnice Bjelovar dr. Stjepan Grabovac na današnjoj je izvanrednoj konferenciji za novinare slučaj spremačice koja se požalila da je morala asistirati pri operaciji noge u toj bolnici ocijenio medijski predimenzioniranim zbog čega je, kako je rekao, nepovratno narušen ugled bolnice.

Sanacijski upravitelj Grabovac je rekao da su zbog toga što je ta radnica teško narušila ugled bolnice prisiljeni poduzeti sve daljnje zakonom predviđene mjere.

Pročitajte i ovo Mrtvi nakon napada bande u Haitiju Vlada stanje panike FOTO Otočna država u kaosu, tijela leže po ulicama: "Ovo je užas, kao u Pobješnjelom Maxu!" Slika nije dostupna Bjelovarska bolnica Krov koji prokišnjava, neadekvatne operacijske sale - ovako izgleda bjelovarska bolnica

Razjašnjavajući okolnosti slučaja spremačice Lidije Mraz, koja se požalila Ministarstvu zdravlja da je prije mjesec dana morala asistirati pri operaciji noge na Odjelu za ortopediju, dr. Grabovac je rekao da je "spremačica Mraz pozvana da uđe u operacijsku salu Odjela ortopedije u koju je ušla propisno odjevena."

"Tijekom medicinske pripreme pacijenta zamoljena je da pridrži nogu bolesnika nad kojim se pripremao operacijski zahvat - artoskopija koljena. Riječ je zahvatu koji zahtijeva posebnu pripremu: noga se drži prije operacije, a kad ona počne spušta se i više je nitko ne drži", rekao je Grabovac.

'Ja sam kao s neba pala tamo, rekli su mi 'sad pridrži tu nogu'. I ja sam držala tu nogu'

Dodao je da je spremačica još dok je držala nogu pacijenta rekla da se ne osjeća dobro nakon čega ju je osoblje izvelo izvan operacijske dvorane gdje su je preuzele odjelne sestre.

"Nije pala, nije se onesvijestila, nije udarila glavom i nije bilo nikakve fizičke traume. Navodi da joj je došlo slabo ne može se nikako povezati s radom u operacijskoj sali jer se radi o endoskopskom operacijskom zahvatu, što znači da nije bilo rezanja i krvi jer se radi se kamerom koja ulazi u koljeno", kazao je dr Grabovac.

Naglasio je i da nije istina kako se nitko nije interesirao za njezino zdravstveno stanje jer ju je medicinska sestra dva puta zvala, a liječnik anesteziolog ju je i posjetio na Odjelu hitnog bolničkog prijema. Opovrgao je tvrdnje da je u bjelovarskoj bolnici praksa da spremačice asistiraju pri operacijama.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene