Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši gradonačelnik

Protiv Jamba podignuta optužnica za gospodarski kriminal

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe Gabrić Jambo se tereti da je stekao nezakonitu korist od oko 42,5 milijuna kuna.

Protiv bivšeg direktora metkovićke tvrtke 'Razvitak' Ante Lozića i Stipe Gabrića Jamba, tadašnjeg direktora tvrtke 'Jambo d.o.o.' i bivšeg gradonačelnika, tužiteljstvo u Metkoviću podiglo je optužnicu kojom ih tereti da su, gospodarskim zlouporabama, na razlici prodajne i stvarne vrijednosti nekretnina Gabrićevoj tvrtki stekli nezakonitu korist od oko 42,5 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Europol - 2 Osobna karta kriminala Kriminalne mreže duboko su infiltrirane u sve pore društva, a u europskim bandama visoko kotiraju i Hrvati: "Više se ne možete skrivati" Slika nije dostupna Zbog sadnica maslina Pokrenuta istraga protiv Stipe Gabrića Jamba!

Bivša vlast u Metkoviću u četiri godine kupila ŠEST TONA mesa!

Vicko Mustapić, općinski državni odvjetnik u Metkoviću, jutros je potvrdio kako je protiv Lozića i Gabrića zadnji dan prošle godine podignuta optužnica zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Optužnicom ih se tereti da su u drugoj polovici 2003. te početkom 2004. u Metkoviću sklopili kupoprodajni ugovor za nekretnine Turističkog naselja Klek po cijeni znatno nižoj od tržišne.

U toj je transakciji, kažu u tužiteljstvu, tvrtka 'Jambo d.o.o.' na razlici prodajne cijene i stvarne vrijednosti nekretnine stekla nezakonitu imovinsku korist veću od 42,5 milijuna kuna.

Za ovo kazneno djelo Kaznenim zakonom je predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene