Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Divljanje mladeži HDZ-a

Protiv Goršića i još jednog mladića prekršajna prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog remećenja javnog reda i mira u karlovačkom 'River pubu' noću s petka na subotu policija je danas Prekršajnom sudu u Karlovcu podnijela dvije prekršajne prijave, protiv 24-godišnjeg Željka Goršića i 25-godišnjeg Marina G., priopćila je karlovačka Policijska uprava ne navevši njihov identitet.

Karlovački HDZ je na sinoćnjoj izvanrednoj sjednici 'izbrisao' Željka Goršića mlađeg iz članstva Mladeži HDZ-a zbog narušavanja ugleda stranke, a u HDZ- se danas doznaje da drugi mladić iz policijske prijave Marin G. nije član Mladeži HDZ-a. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 161 prekršajna i tri kaznene prijave Kamen u glavu prekršajna, joint u džepu kaznena prijava Slika nije dostupna Žrtva iz Ozlja prijavila nasilnika Dobio prekršajnu prijavu pa pušten da ubije

>> Zbog divljanja iz HDZ-a izbačen Željko Goršić junior

Po policijskoj prijavi Goršić se na javnom mjestu ponašao 'na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir', za što zakon predviđa novčanu kaznu ili kaznu zatvora do 30 dana.

Marin G. je prijavljen zbog tučnjave, svađe i vike, za što je osim novčane predviđena i zatvorska kazna do 30 dana, te zato što je 'na javnom mjestu vrijeđao ili omalovažavao moralne osjećaje građana', za što je također predviđena novčana kazna ili zatvor do 30 dana, doznaje se od glasnogovornice PU-a Tanje Petrić. Objasnila je da se potonji prekršaj 'moralnog omalovažavanja osjećaja građana' odnosi na mokrenje na javnom mjestu.

Policijsku intervenciju tražio je vlasnik 'River puba' Željko Godač koji tvrdi da su izgred izazvali Željko Goršić i predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a Danijel Trupković. Također je kazao da je njih 25 divljalo najmanje jedan sat, a da je Goršić u jednom trenutku s uzdignutom desnom rukom u zraku vikao: 'Ajmo, ustaše.'

U HDZ-ovu sinoćnjem priopćenju o brisanju Goršića iz članstva HDZ-a navodi se da se Danijel Trupković, gradski vijećnik HDZ-a, predsjednik Županijske organizacije Mladeži HDZ-a i član Predsjedništva Mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini, 'nije nedolično ponašao'.

U opisu intervencije policija navodi da su te noći u 2,08 sati na mjesto događaja stigle ophodnje Policijske postaje u Karlovcu i Interventne jedinice policije PU-a te zatekle 20-ak osoba koje su stajale i razgovarale bez remećenja javnog reda. Nakon prikupljenih obavijesti policija je došla do saznanja da su Željko Goršić i Marin G. remetili javni red i mir, kaže se u priopćenju.

Također se navodi da su 'do sada obavljeni obavijesni razgovori s više osoba: s članovima Mladeži HDZ-a i osobama koje su bile s njima u društvu, konobarima, vlasnikom ugostiteljskog objekta, sviračima sastava 'Sokoli'. Dodaje se da će policijski službenici nastaviti prikupljati obavijesti o tome događaju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene