Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Putuju na dug'

Prosvjetari: Ministar omalovažava ozbiljan problem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaposlenicima osnovnih i srednjih škola još nisu isplaćene zaostale naknade za prijevoz.

Iako je ministarstvo obrazovanja obećalo kako će naknade za prosinac biti isplaćene u prvom tjednu siječnja - novca još uvijek nema. Profesori putuju na dug, tvrdi Željko Stipić iz sindikata Preporod, i osjećaju se prevarenima!

Pročitajte i ovo Osnovna škola Vladislav Ribnikar Suđenje u Beogradu Razrednica dječaka otkrila što se s njim događalo prije nego je počinio masakr u školi: "Imao je probleme..." Autobus: Ilustracija - 5 sve u rukama županija Hoće li neki školarci ove godine ostati bez prijevoza? Vlada povećala izdavanja, ali prijevoznici kažu: "Nije dovoljno sufinancirati kartu"

Prosvjetari od Milanovića traže smjenu Jovanovića!

'Sve ovo pokazuje da naš ministar omalovažava jedan ozbiljan problem tisuća i tisuća zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Kada bi naš ministar osjećao dubinu tog problema, onda sigurno ne bi na rješenje čekali tjednima i mjesecima - ono bi se našlo ne u danima, nego u satima', kazao je Stipić.

Iz Ministarstva obrazovanja su priopćili da je 'Ministarstvo 3. siječnja, kao što je i obećano, odradilo sve potrebno da plaće, svi dodatci, kao i naknade, budu isplaćeni 8. siječnja'. 'Procedura isplate ovisi o obračunu škola koji je završen 3. siječnja u 14 sati. Obzirom da su 4., 5. i 6. siječnja neradni dani, kontrola obračuna i priprema naloga odradit će se 7. siječnja, a svi će zaposlenici uplate na svojim računima imati 8. siječnja', stoji u priopćenju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene