Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Rijeci i Karlovcu

Prosvjeduju zaposleni u Zavodima za mirovinsko osiguranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirovinci žele donošenje aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž, te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti

Zaposleni u riječkoj podružnici mirovinskog osiguranja okupili u se jutros na sat vremena ispred zgrade HZMO-a na adresi Slogin kula bb, gdje su mirnim prosvjedom izrazili nezadovoljstvo zbog smanjenja plaća u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, koje su i sada nedovoljne za normalan život.

Pročitajte i ovo Pobuna u Karlovcu - 3 Svaki dan nova pukotina Izbila pobuna, traže hitno zaustavljanje radova: "Ja izađem, ali iznad mene žive ljudi s troje male djece" Ilustracija Ozlijeđeno sedmero gostiju Konobarica koja je zapalila goste u pritvoru, policija objavila detalje

Prosvjedovali su i zbog donošenja Zakona o uskrati isplate materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Svoje 'za' iskazuju donošenju aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti.

>> Policija tajno pratila Bajića i novinare koji su pratili istragu protiv HDZ-a?

Osim u Rijeci, prosvjedovalo se i u Karlovcu. Naime, u organizaciji lokalnih podružnica Nezavsnog sindikata zaposlenih u mirovinskom osigutranju i Radničkog sindikata HMO u Karlovcu je održan jednosatni mirni prosvjed ispred zgrade ispostave Mirovinskog osiguranja.

Zaposlenici su uz transparente, zviždaljke i kape izražavali svoje nezadovoljstvo zbog smanjivanja plaća u Zavodu. Prema riječima Marka Furača i Milana Bijelića sindikalnih povjerenika, plaće koje primaju i sada su nedovoljne za normalan život. Mirovinci žele donošenje aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž, te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti. Miran prosvjed osiguravala je policije. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene