Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjedi za omiljenog župnika ne posustaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za razliku od većine Hrvata vjernici Kutareva i Prozora bave se pobunom jer su im omiljenog svećenika premjestili u drugu župu. Ni gospićko-senjski biskup, Mile Bogović nije ih uspio primiriti.

Danas ih je pred kamerama Nove TV pokušao smiriti i sam župnik Ivan Hodak za kojeg se bore. Nema koristi - vjernici ne odustaju. 

Pročitajte i ovo Pogreb Alekseja Navaljnog Mora odraditi pokoru Suspendiran svećenik koji je vodio pogrebni obred za Navaljnog: Bit će poslan u drugu crkvu da čita psalme Slika nije dostupna Znak povjerenja Papa imenovao novog dubrovačkog biskupa: Služio je vojni rok i studirao pravo

Velečasnog Ivana Hodaka dočekala je puna crkva. I dok se 30-godišnji svećenik na novu župu privikava, tenzije zbog njegovog premještaja, još se nisu stišale. 

'Ja moram dalje, može doći bolji od mene, ljepši i pametniji, nisam savršen. Njima poručujem da prestanu i da prihvate Krista', rekao je velečasni Ivan Hodak. 

Ograđuje se od prosvjeda i poziva na sabranost. 

Revoltirani župljani, u tridesetak kilometara udaljenom Kuterevu, Hodakovog nasljednika ne žele. 

No, velečasni Mile, misu je ipak služio. Za 19 vjernika. Preostali buntovnici, ogorčeni odlaskom omiljenog župnika, ostali su pred crkvom. 

Pobožnima je svejedno tko propovijeda s oltara. 

I danas se spominje pronevjera. Mještani sumnjaju da je novac namijenjen obnovi crkve, prije 5 godina, završavao na tuđim računima. Navodno je i sam Hodak na to upozoravao. 

Kamen smutnje bio je i župni dvor. Navodno Hodak nije ovdje želio spavati, što je zasmetalo biskupiju. Bio je dogovor da se derutna kuća obnovi - brane ga župljani. 

Niti jedan ga svećenik, čini se, ne može zamijeniti. 

Unatoč lavini nezadovoljstva, gospićko-senjska biskupija neće promijeniti svoju odluku. Prosvjed bi buntovnim župljanima samo mogao odmoći. Na kraju bi biskup mogao zabraniti crkvene obrede u njihovom mjestu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene