Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Žele nas vratiti u zaostalo doba"

Noćne akcije u Zagrebu i Splitu protiv Hoda za život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Pod krinkom zaštite života organizatori Hoda za život manipuliraju javnošću i svoje simpatizere vode u šetnju po mrtvim tijelima onih žena koje su se u prošlosti našle u nezavidnoj situaciji da su morale pobaciti u ilegali", stoji u poruci revoltiranih Splićana i Splićanki.

I drugu večer zaredom anonimne aktivistkinje su u Zagrebu održale noćnu akciju. Ovog su puta simbolično ostavljale obrise žena koje su stradale od posljedica nesigurnog pobačaja uz otisnute vješalice s porukom 'NEĆEMO NATRAG!'.

Pročitajte i ovo Molitelji, Hod za život i prosvjednici Hod za život u tri grada VELIKA FOTOGALERIJA Diljem Hrvatske molitve, klečanja i kontraprosvjedi: Djeca u Splitu nosila ogromnu krunicu Tomislav Tomašević Odgovorio Željki Markić Tomašević o Hodu za život: "Sloboda govora nije postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole"

Poruke su ostavljene na ruti današnjeg Hoda za život, a njima se željelo ukazati na činjenicu da skup nije hod za život jer pravo na život znači pravo na ispunjen život te pravo na izbor, prenosi portal Libela.

"Takozvani Hod za život nije okrenut pozitivnim vrijednostima. Okrenut je protiv prava na odlučivanje o vlastitom tijelu i prava na dostojanstven te ispunjen život. Usmjeren je na licemjerno isključivanje i ograničavanje svih koje i koji se ne uklapaju u njihovu krajnje usku i represivnu ideju reprodukcije nacije.

To je i skup kojim se manipulira ljudima vodeći ih organiziranim prijevozom na jednodnevni plaćeni izlet, koristeći se resursima iz upitnih izvora. Pod krinkom religijskih sloboda šalju se uvijene, ali itekako očite političke poruke na dan predizborne šutnje", poručile su aktivistkinje.

Prosvjedovalo se i u Splitu

Skupina revoltiranih građanki i građana Splita u noći s petka na subotu također je prosvjedovala. Obojila je fontanu na splitskoj Rivi u crvenu boju te postavila plakate "HOD ZA ŽIVOT GAZI ŽENE" kako bi izrazila svoje nezadovoljstvo s perfidnom i nazadnjačkom manifestacijom koja se u subotu održava u gradu.

"Pod krinkom zaštite života organizatori Hoda za život manipuliraju javnošću i svoje simpatizere vode u šetnju po mrtvim tijelima onih žena koje su se u prošlosti našle u nezavidnoj situaciji da su morale pobaciti u ilegali.

Stoga upozoravamo još jednom, aktivisti Hoda za život pod šarenim balonima i s osmjesima na licu žele naše društvo vratiti u zaostalo doba gdje žene je ženama bilo otežano odlučivanje o svojim sudbinama.

Naše bake i majke mukotrpno su se borile za ostvarenje ljudskih prava i dostojanstven i ravnopravan život žena. I nećemo dopustiti nikakvim konzervativnim snagama da odlučuju u naše ime
", rečeno je u njihovoj poruci.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene