Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv za čisti zrak

Svaki četvrti stanovnik ove županije umro je od posljedica nekakve maligne bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina građana Slavonskog Broda prosvjedom je uputilo poziv u pomoć za čist zrak zbog, kako kažu, gotovo svakodnevnih opasnih prekoračenja štetnih spojeva u zraku.

Građani Slavonskog Broda upozoravaju da problem onečišćenja nije riješen ni nakon osam godina te da je riječ o zabrinjavajućem zdravstvenom problemu koji zvoni na alarm. Navode da žive u najzagađenijem gradu u Europi zbog otrova koji stižu iz rafinerije u Bosanskom Brodu.

Pročitajte i ovo Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija Kompostana na Čretu - 3 Smrdi, užasno smrdi Zbog kompostane u Maksimiru svi se guše u smradu: Građani najavili prosvjed, a gradski oci ih poveli u obilazak

'Voljela bih znati možda je li se povećao broj oboljenja od raka, pogotovo kod djece, od kako je to sve krenulo. To je ono što mene brine. Imam dijete', rekla je Sanja Gavran, prosvjednica iz Slavonskog Broda.

'Mi smo već sad druga kategorija zraka po parametru sumporovodika, sumporovodik u tim koncentracijama umanjuje kvalitetu života, dodijava svojim mirisom odnosno smradom', rekao je Ate Cvitković, ravnatelj zavoda za javno zdravstvo.

'Dosta nam je da je Slavonija zaboravljena, dosta nam je da nam svakodnevno podaci govore da smo otrovani. Svaki četvrti stanovnik ove županije umro je od posljedica nekakve maligne bolesti', rekla je Sandra Buljan, organizatorica prosvjeda.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene