Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže prolaz

Slike s Harmice i Bregane: Na jednom mjestu pljušte zahvale, na drugom prosvjedi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stotina izbjeglica i dalje čeka na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

Izbjeglice koje žele prijeći preko Slovenije do zapadne Europe, nemaju više strpljenja i počele su prosvjed blokirajući promet preko graničnog prijelaza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Putovanje četvrtkom VIDEO Gotova sezona? Pogledajte kolonu automobila na izlasku iz Hrvatske Slika nije dostupna OD JUČER NOVE MJERE Gužve na Bregani: Unatoč mjerama, turisti dolaze u Hrvatsku provesti uskrsni odmor

UŽIVO - Mađari otvorili granicu prema Srbiji: Hoće li to rasteretiti Hrvatsku?; Na Harmici izbjeglice čeka još jedna noć na otvorenom

Više od 300 izbjeglica u potpunosti je blokiralo Breganu. Sjeli su i legli na cestu, zaustavili promet i nikome ne dozvoljavaju prolazak preko granice.

Na graničnom prijelazu pravi je kolaps, kolona automobila duga je već nekoliko kilometara. Na terenu je više od 60 interventnih policajaca s psima, slovenska policija helikopterom osvjetljava livade oko granice.

Navodno su ih aktivisti potaknuli na prosvjed. Autobusi stoje, vozači koji stoje na granici i ne mogu prijeći su nervozni. Navodno se radi se o izbjeglicama iz Afganistancima. U hrvatski i slovenski policajci mirno stoje i za sada ne reagiraju.

Za to vrijeme izbjeglice zahvaljuju stanovnicima Harmice, s hrvatske strane granice na pomoći.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene