Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed skupine roditelja iz Jagodnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekolicina roditelja učenika nesrpske nacionalnosti iz Osnovne škole u Jagodnjaku prosvjedovali su pred zgradom Osječko-baranjske županije, tražeći opoziv župana Krešimira Bubala (HDSSB-e) i dožupana Mile Horvata (SDSS) zbog promjene jednog člana Školskog odbora.

U pismu koje je pročitao roditelj Josip Jalšovec navodi se kako je Johan Urtajl, koji je pokrenuo cijelu lavinu nezadovoljstva zbog nemogućnosti da djeca nesrpske nacionalnosti pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku u Jagodnjaku, te tražio opoziv ravnatelja Milivoja Ležaje, 'umjesto da bude nagrađen, kažnjen je smjenom u Školskom odboru, a Ležaja je, istina, opozvan kao ravnatelj, ali je nagrađen mjestom školskog pedagoga'.

Pročitajte i ovo Aleksandra Prijović Smjena zbog koncerta Nered zbog Prijović u Zadru: Gradonačelnik će smijeniti direktora dvorane Imaš pravo, ostvari ga IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Ne znate trebate li prijaviti porez na dohodak? Stručnjaci su izračunali kako roditelji mogu ostvariti maksimalan povrat poreza!

Županijska skupština je opozvala Urtajla 'samo nekoliko dana prije izbora novog ravnatelja očito sa željom da Mile Horvat kao dožupan i dalje vuče konce u školi u Jagodnjaku, a sve zbog koalicijskih interesa Županije i SDSS-a'.

Zbog toga tražimo opoziv i župana i dožupana, a od resornog ministarstva otkaz za Milivoja Ležaju, pročitao je Jalšovec.

Na prosvjednom skupu bio je i Danijel Srb, županijski vijećnik i predsjednik županijskog HSP-a koji je ocijenio sramotnim što je iz Školskog odbora opozvan čovjek koji je hrvatsku javnost obavijestio o teškoćama Osnovne škole u Jagodnjaku u kojoj su djeca bila onemogućena da uče hrvatski jezik. Osim Srba na prosvjednom skupu bilo je i desetak članova HSP-a.

Župan Bubalo izjavio je kako je Urtajl kao član HSP-a u ime Županije bio u Školskom odboru, te da je sada članom Školskog odbora imenovan član HSS-a s kojoma koalira stranka na vlasti.

'Županijska je skupština prošli tjedan promijenila veći broj članova školskih odbora. Nitko ne osporava Urtajlu da bude član Školskog odbora, ali ne u ime Županije, nego roditelja', kaže Bubalo.

Dodao je kako je učinjeno mnogo napora da se stanje u Jagodnjaku smiri i djeci stvore uvjeti za pohađanje nastave na hrvatskom jeziku i programu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene