443342
443342
443342
443342
443342

PROSVJED RADNIKA ZBOG NEISPLATE 4 PLAĆE 'Voda nam je odavno došla preko ušiju i ne može se dalje više'

  • , 14.07.2016., 14:43
  • Autor:
  • komentara

Vise od 200 radnika tvrtke In-kop obuća prosvjeduje zbog neisplate četiri plaće.

 
 
 
 
Radnici (Foto: dnevnik.hr)
Radnici (Foto: dnevnik.hr)

Radnici dolaze na posao, ali dok im se ne isplati barem dio zarađenih plaća, ne žele nastaviti s radom. Većina njih u tvornici je zaposlena već desetljećima, rade za minimalac, a sada su im blokirani računi, ušli su u minuse i dugovanja. Inače, riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom svih vrsta obuće, a velik dio poslova obavili su za Ministarstvo obrane i unutarnjih poslova.

'Ušteđevine nemamo je jer smo uvijek imali minimalnu plaću od koje nismo mogli ništa odvojiti za ušteđevinu nego smo i time teško gurali da podmirimo svoje obaveze', rekao je zaposlenik Antun.

'Voda nam je odavno došla preko ušiju i ne može se dalje više. Obećanje, obećanje - od obećanja se ne živi. Obećanja nam nikome neće platiti račune', kaže Dragutin.

'Optimisti smo da bude bolje, ali već 4 mj. nikako bolje. Kažu bude sad u utorak, sad u petak, a nikad ništa', rekao nam je Josip.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se