Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 200 radnika

PROSVJED RADNIKA ZBOG NEISPLATE 4 PLAĆE 'Voda nam je odavno došla preko ušiju i ne može se dalje više'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vise od 200 radnika tvrtke In-kop obuća prosvjeduje zbog neisplate četiri plaće.

Radnici dolaze na posao, ali dok im se ne isplati barem dio zarađenih plaća, ne žele nastaviti s radom. Većina njih u tvornici je zaposlena već desetljećima, rade za minimalac, a sada su im blokirani računi, ušli su u minuse i dugovanja. Inače, riječ je o tvrtki koja se bavi proizvodnjom svih vrsta obuće, a velik dio poslova obavili su za Ministarstvo obrane i unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Sudac Odluka pada u utorak Sprema li se novi štrajk sudaca?: Vlada ili može ispuniti obećano ili... Prosvjed radnika A1 Žele veće plaće Prosvjed radnika: "Ne tražimo luksuz, potplaćeni smo i naša borba neće stati na ovom skupu!"

'Ušteđevine nemamo je jer smo uvijek imali minimalnu plaću od koje nismo mogli ništa odvojiti za ušteđevinu nego smo i time teško gurali da podmirimo svoje obaveze', rekao je zaposlenik Antun.

'Voda nam je odavno došla preko ušiju i ne može se dalje više. Obećanje, obećanje - od obećanja se ne živi. Obećanja nam nikome neće platiti račune', kaže Dragutin.

'Optimisti smo da bude bolje, ali već 4 mj. nikako bolje. Kažu bude sad u utorak, sad u petak, a nikad ništa', rekao nam je Josip.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene