Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed radnika Industrogradnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvadesetak radnika Industrogradnje kratko je prosvjedovalo pred zgradom Zagrebačkog poglavarstva jer im kasne plaće budući da njihovoj tvrtki još nije plaćeno 13 milijuna kuna za radove na izgradnji Domovinskog mosta.

Oko 1.200 radnika Industrogradnje još nije primilo plaće za rujan i listopad, a s tih 13 milijuna kuna ne samo da bi dobili sve zaostatke već bi Industrogradnji bio omogućen normalan nastavak poslovanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Propao pokušaj Štrajk u Industrogradnji opstruira poslodavac Slika nije dostupna Odbili potpisati otkaze Još 200 radnika na burzu bez plaće

Glavni krivac za neisplatu je tvrtka Zagrebačke otpadne vode, koja je koncesionar za izgradnju pročistača otpadnih voda za Zagreb, a sukrivac je i gradonačelnik Milan Bandić koji je još ljetos obećao da će to riješiti, kaže predsjednik Novog sindikata Mario Iveković.

No, Iveković je nakon prosvjeda izjavio kako je Bandić danas
informirao radnike da su Zagrebačke otpadne vode ipak platile svoj dug.

Ako je to točno, očekujemo da Uprava Industrogradnje uskoro isplati zaostatke radnicima, a ako to ne učini svoje ćemo prosvjedne akcije usmjeriti isključivo prema njoj, najavio je Iveković.

Po njegovim riječima, plaće u Industrogradnji kreću se između 4.000 kuna i 5.000 kuna, ovisno o tome koliki su dodaci za terenski rad, prekovremene sate itd.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene