Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Pred staklenim zidom'

VIDEO Prosvjedovali zabijajući se u 'zid' od pleksiglasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako bi upozorili Vladu da je građanski odgoj nužno u škole uvesti kao samostalan predmet, aktivisti Mreže mladih Hrvatske i Good Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja, prosvjedovali su na Markovu trgu.

Mladi su aktivisti ispred zgrade Vlade održali performans 'Mladi pred staklenim zidom'. Zabijajući se u veliku ploču pleksiglasa, željeli su upozoriti Vladu i javnost kako bi se građanski odgoj trebao uvesti kao samostalan predmet, a ne kao međupredmetni sadržaj.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Građanski odgoj uvodi se u osnovne i srednje škole

Naglasili su da se bez temeljnog znanja o političkom sustavu i vještinama potrebnim za ostvarivanje svojih građanskih prava nalaze pred nevidljivim zidom koji se može 'razbiti samo sustavnim građanskim odgojem koji bi se trebao provesti kroz sve faze formalnog obrazovanja'. (Agencija VLM)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene