Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv spalionice

Prosvjed ljutitih građana zbog cementare: Svi smo ugroženi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napeto danas u Kaštel Sućurcu! Dvjestotinjak građana prosvjedovalo je ispred CEMEXOVE tvornice Sv. Juraj, a došlo je i do naguravanja između prosvjednika i zaštitara.

Prosvjednici se boje zagađenja do kojega bi, tvrde, moglo doći zbog spaljivanja otpada u cementari, dok u Cemexu tvrde da će otpad koristiti kao novo pogonsko gorivo. 

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

>> Mještani bijesni: EU spaljuje 'otrovne' željezničke pragove u Hrvatskoj

'Uvjeravam vas da je hrvatska cementna industrija na svjetskoj razini,radimo po najvšim svjetskim i ekološkim standardima. Sve ono što mi radimo i što namjeravamo napraviti ne samo da neće ugroziti nego će unaprijediti kvalitetu življenenja u našoj lokalnoj zajednici', kaže Branko Mozara iz CEMEXA.

'Osim Kaštela ugroženi su stanovnici čitavog Kaštelanskog zaljeva, prvenstveno Splita, Solina, Kaštela i Trogira i svih okolnih mjesta. Bili smo kod predsjednika Josipovića čiji je stav bio da takve zagađivače treba zatvoriti', kaže Anita Matijaš iz Građanske inicijative zaštite okoliša Kaštelanskog zaljeva.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene